predsjednik rs

Dodik: Nitko, pa ni Ćamil Duraković ne može ne poštovati odluke vlasti RS-a

Milorad Dodik
25.08.2016.
u 17:36

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je i danas u Zvroniku da će referendum o 9. siječnju kao danu tog bh. entiteta biti održan te da se odluke Narodne skuštine RS-a o tom referendumu treba provesti u svim općinama, među kojima je i Srebrenica.

Dodik je u izjavi novinarima rekao da je čuo da je načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković "pokušao reći da neće poštovati odluku o referendumu". 

-Vjerojatno ćemo se time baviti kasnije, ali ćemo se sigurno baviti. Više nikada nitko u RS-u neće biti u mogućnosti ne poštovati organe vlasti RS, zvao se on i Ćamil Duraković. Naći ćemo instrumente za tu vrstu priče - ustvrdio je entitetski predsjednik navodeći da će se ne poštivanje odluka Narodne skupštine, „vjerojatno, u vremenu koje dolazi proglasiti krivičnim djelom".

Tvrdi i da odluka Središnjeg izborog povjerenstva BiH da na današnjoj sjednici ne razmatra zahtjev za ustupanje biračkih popisa za potrebe provođenja referenduma u RS-u predstavlja opstrukciju, čime su pokazali „da su u izravnoj funkciji Bakira Izetbegovića“.

-SIP je tehničko tijelo i morao je, na zahtjev ovlaštenih organa, Narodne skupštine i Povjerenstva za provođenje referenduma RS-a, staviti na raspolaganje popise. Sve drugo je opstrukcija - ustvrdio je Dodik.

Naveo je i da razmatra pitanje alternativnog plana za provođenje referenduma o Danu RS-a.

Smatra da odluka Žalbenog vijeća Suda BiH, prema kojoj RS mora uknjižiti nekretnine koje čine objekti Ministarstva odbrane na Han Pijesku kao svojinu BiH, „predstavlja kršenje Ustava i nasilje".

Ponovio je optužbe na rad Suda BiH te dodao da odluka Žalbenog vijeća pokazuje „da ovdje ne postoji pravosuđe, niti pravda, već političko nasilje i otomanski imperijalizam koji se ogleda kroz nastojanje da se sada sve ugradi kroz navodno neke pravosudne odluke koje to nisu, jer nisu zasnovane na Ustavu".

Optužio je i srpske zastupnike u vlasti na razini BiH da su „ohrabrili muslimane da donose ovakve odluke i da se ponašaju na ovaj način“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?