Sarajevo

Dodjela nagrade najboljim mentorima u organizaciji Sarajevske regionalne razvojne agencije i Japanske agencije za međunarodnu suradnju

BiH
11.02.2016.
u 12:20

Mala i srednja poduzeća u Sarajevu u 2015. godini dobila su priliku za sudjelovanje u mentoring programu, u organizaciji Sarajevske regionalne razvojne agencije u suradnji sa Vladom Japana preko Japanske agencije za međunarodnu suradnju – JICA. Poslije uspješno sprovedenog programa u Sarajevu će 15.02.2016. godine biti dodijeljene nagrade najboljim mentorima.

Nagrade su osmišljene od strane konsultanata iz Japana i obuhvataju sudjelovanje svih mentora iz Sarajeva koji su sudjelovali u projektu i radili direktno sa poduzećima. Najbolje mentore odredit će oni sami među sobom, na osnovu podataka o povećanju prodaje, razvoju i inovativnim postignućima u poduzećima koje su obučavali. Glavni cilj cijelog događaja jeste razmjena iskustava sa terena i iznalaženje novih načina za unaprjeđenje pomoći poduzećima.

U 2015. ukupno 15 poduzeća izabrano je u Sarajevu putem javnog poziva, a znatno više kandidata se prijavilo za program besplatnog mentoringa u odnosu na planirani broj.

Projekat je realizovan uz podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?