sarajevo

Glasovi s pet biračkih mjesta iz Srebrenice brojat će se u Sarajevu

SIP
FENA
06.10.2016.
u 14:01

Središnje izborno povjerenstvo BiH danas je stavila van snage zaključak, kojim je odobren zahtjev Općinske izborne komisije Srebrenica da utvrde rezultate s pet redovnih biračkih mjesta na način što će otvoriti vreće i izvršiti kontrolno brojanje tih glasova.  

- Taj posao će biti obavljen u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu nakon što sav izborni materijal, već utvrđenom redovnom procedurom bude dostavljen u skladište SIP-a BiH, a poslije toga po potrebi u Glavni centar - potvrdila je novinarima portparolka SIP-a BiH Maksida Pirić.

To je utvrđeno nakon što Općinska izborna komisija u Srebrenici nije postupila u skladu s ovim zaključkom.

Govoreći o utvrđivanju izbornih rezultata, naglasila je da su općinske izborne komisije s područja svoje općine sa svih redovnih biračkih mjesta unosile izborne rezultate u aplikaciju.

S određenih biračkih mjesta rezultati koje su dobili od biračkih odbora na obrascima postojala su, kaže, matematička neslaganja.

- Za neke je to bilo moguće otkloniti veoma jednostavno, a negdje se moralo odobriti, a po zahjevu općinske izborne komisije, otvaranje vreća i brojanje glasačkih listića. Ta komisija u Srebrenici je za pet biračkih mjesta uputila zahtjev da se odobri otvaranje vreća. SIPBiH je odobrio taj zaključak, koji nije proveden i on je danas stavljen van snage - pojasnila je Pirić.

Za cijelu BiH od 6. do 10. listopad, prema utvrđenom rasporedu ide transport izbornog materijala od općinskih izbornih komisija prema skladištu SIP-a BiH u Sarajevu uz osiguranu policijsku pratnju.

- Za Općinu Srebrenica taj posao je planiran da se uradi 8. listopada u subotu. Tek nakon toga SIP će uz Glavni centar za brojanje provesti zaključak koji nije realizirala Općinska komisija - poručila je Pirić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije