Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
0 2°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
  • I ja tebi:

    Da Bošnjaci koji biraju Komšića za hrvatskog člana preddjedništva imaju i malo morala i poštenja ova zbrka se nikada nebi desila . Zdrav razum kaže Ša se oni imaju petljati . Sad su zakuhali pa i nek kusaju . Ili ... prikaži još!li će Hrvati birati svog člana ili nikad napredak u BiH.

  • ima_nešto:

    To je bio samo Bakirov Experiment. SDA je radila samo na izjednačavanju interesa sa Srbijom i Republikom Srspkom. Onda im je Inzko u dogovoru sa Šmidtom za zakonom o negiranju zadao udarac i prekinio to prijateljstvo. Bakir je slao SDA ... prikaži još! članove u Beograd da kažu Vučiću da se ne uzbuđuje zboh diskusija o rezolucijama u Sarajevu. I sad taj zakon izvana. 15g uzaludnog rada sve za džaba. SDA taj zakon ne odgovara uopšte, jer su Srbi sad okrenuli leđa. Jer skoro svi negiraju srebrenicu. I sad Šmidt želi smiriti strasti u Federaciji i dolazi sigurno promjena izbornog zakona ili nešto slično ali Bošnjaci ili Srbi neće moći više birati hrvatima predstavnika u predsedništvu. Tako da Komšiću ni Bakir više ne može pomoći. Jer je SDA preostala samo Hrvatska i EU. Republika Srpska je za njih već sad izgubljena, a možda i BiH ako Hrvati ne pomognu i ne naprave dugotrajni pritisak na svako odcjepljenje. A nove krize dolaze. KAd dođe glad i neimaština onda veliki narodi uzmu šta im treba.

  • lokve:

    ovaj ništa ne čiita kako li je izabran zar nisu imali nekog pametnijeg, šta ovdje nije jasno : Predsjedništvo BiH se sastoji od 3 člana: jednog Bošnjaka i jednog Hrvata, koji se svaki biraju neposredno sa teritorije Federacije, i jednog ... prikaži još!g Srbina, koji se bira neposredno sa teritorije RS.1. Izbor i trajanje mandataa. Članovi Predsjedništva biraju se neposredno u svakom entitetu (tako da svaki glasač glasa za popunjavanje jednog mjesta u Predsjedništvu), u skladu sa izbornim zakonom kojeg donosi Parlamentarna Skupština

Još iz rubrike Vijesti

večernjak, 27. studenoga

Pročitajte što vam ovog vikenda donosi Večernji list BiH

kupovina
Uz cijene raste i osnovica za porez

Novi mjesec - novi rekordni rast cijena hrane u BiH

recept

Punjene pogačice: Oduševit će vas kako su sočne i ukusne