Porezna uprava RS

Javni prihodi RS-a za osam mjeseci milijarda i 422 milijuna KM

novac
02.09.2016.
u 09:51

Na račun javnih prihoda Republike Srpske u proteklih osam mjeseci ove godine ukupno je uplaćeno milijardu i 422 milijuna KM, te dodatnih 8,6 milijuna KM po osnovu doprinosa za Fond solidarnosti.

Iz entitetske Porezne uprave preciziraju da je u spomenutom razdoblju naplaćeni iznos po osnovu izravnih poreza veći za pet posto u odnosi na prošlu godinu, odnosno prikupljeno je 298 milijuna KM ili 15,4 milijuna KM više sredstava. 

Doprinosi su za ovogodišnjih osam mjeseci naplaćeni u iznosu od 881 milijun KM, što je ravno naplati iz istog razdoblja 2015. Po osnovu ostalih javnih prihoda naplaćen je 241 milijun KM, odnosno 11,8 milijuna KM više nego prošle godine. 

Od ostalih javnih prihoda, zabilježena je povećana naplata naknada za priređivanje igara na sreću za 11 posto i naplaćeno je 14,5 milijuna KM.

Naplata po osnovu taksa i naknada također je veća u odnosu na prošlogodišnju za pet posto i naplaćeno je 147,3 milijuna KM.

Manja naplata je zabilježena kod zaostalih obveza po osnovu neizravnih poreza i u usporedbi s prošlom godinom naplaćeno je 27,8 milijuna KM manje.

Prema podacima Porezne uprave RS-a, za proteklih osam mjeseci na području tog bh. entiteta registrirano je 1.000 poreznih obveznika – pravnih subjekata i 2.031 poreski obveznik – poduzetnik, dok je istovremeno odjavljeno ukupno 49 pravnih subjekata i 385 poduzetnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije