IZBJEGNITE ULJE

Kuharica otkrila: Ovo je pravilan način spremanja maslaca od orašastih plodova

30.11.2020.
u 21:49

Budući da se maslaci sastoje samo od mljevenih orašastih plodova, ulja koja se prirodno nalaze u njima bit će dovoljna da se postigne dobra tekstura

Maslac od orašastih plodova jedan je od osnovnih sastojaka smočnice. Uostalom, može se koristiti na mnogo načina, ali spremanje izaziva mnogobrojna pitanja: U hladnjak ili ne? Pomiješati razne plodove ili ne? Danielle Walker, kuharica i spisateljica, ima jedan jednostavan savjet za spremanje koji će vaš maslac od orašastih plodova uvijek ostaviti svježim i spremnim za korištenje, kako prenosi MindBodyGreen. 

Walker je podijelila da svoj maslac od orašastih plodova čuva na određeni način: okrenut naopako. 

1/5

Najgora stvar kod prirodnih maslaca od orašastih plodova je što se tijekom vremena ulje i krema orašastih plodova odvoje, a vaš maslac gubi svoj prvobitni izgled, ali i okus. Ovaj trik djeluje iz prilično jednostavnog razloga: kad preokrenete staklenku, ulje će doći do dna staklenke. Zatim, kada ga otvorite, ulje je na dnu, umjesto vama na putu.  

Zašto se maslaci od orašastih plodova uopće odvajaju? 

To je problem koji se često događa kod ove namirnice. Budući da se te verzije sastoje samo od mljevenih orašastih plodova, ulja koja se prirodno nalaze u tim orašastim plodovima bit će puštena. U nekima se koriste stabilizatori ili drugi spojevi kako bi smjesa ostala integrirana, pa ako se vaši maslaci od orašastih plodova odvoje, vjerojatno je dobro vidjeti da se to događa. To znači da ste se odlučili za prirodnu opciju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?