Udruga "Agape"

Mladi Ljubušaci organiziraju eko-akciju 'OktoberMEST'

05.10.2018.
u 14:36

Udruga mladih "Agape" iz Ljubuškog u mjesecu listopadu organizira akcije čišćenja nekoliko lokacija na području te općine.

Akcija nosi nazivi 'OktoberMEST', a čišćenja planiraju jednom tjedno. Prva akcija planirana je za ponedjeljak, 8. listopada, rekao je Feni predsjednik udruge Ivan Mlinarević.

- Ukoliko bude kiše akciju pomjeramo za neki drugi dan, a čišćenje ćemo obavljati jednom tjedno. Mislim da ćemo tako potaknuti ljude da rade na svom odnosu prema prirodi – kazao je Mlinarević.

Dodao je kako akcija ima i edukacijski dio i analizu.

- Na kraju akcije analizirat ćemo naše rezultate, a tijekom akcije sortirat ćemo otpad i educirati ljude o tomu kakve rezultate donosi reciklaža otpada – ustvrdio je predsjednik Udruge mladih "Agape".

Cilj je spomenute udruge obraziranje mladih u polju građanskog aktivizma, demokracije, ljudskih prava, interkulturalnog dijaloga, solidarnosti prema nemoćnim, te starim i osobama s posebnim potrebama.

Pored toga, ističu, zalažu su za obrazovanje na jedan drukčiji način.

Udruga tijekom cijele godine organizira niz akcija ekološkog, kulturnog i društvenog karaktera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije