stolac

Nestala žena u Stocu, velika potraga po teškim vremenskim uvjetima

23.03.2018.
u 12:37

Na poziv Saveza gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini, tri tima Federalne uprave Civilne zaštite od jučer su u potrazi za Z.S., nestalom ženom iz Stoca, priopćeno je iz te uprave.

Danas je nastavljena potraga s 13 pripadnika Civilne zaštite osposobljenih za ovu vrstu potrage. Ako ne bude rezultata, potraga će biti nastavljena i sutra. Razmatra se plan za nastavak akcije ili mogući prelazak na potragu smanjenog intenziteta do prijema novih informacija.

Pretražuje se područje od pet kvadratnih kilometara, a zaključno s jučerašnjim danom, pregledani su uže gradsko područje Stoca, Komanje brdo te lokalitet starog grada.

Teren po kojem je vršena pretraga bio je vrlo strm, klizav i stjenovit, s gustom vegetacijom. Po kiši, snijegu i jakoj buri, oko 50 pripadnika Gorske službe spasavanja u BiH, među kojima su bili i pripadnici Federalne uprave Civilne zaštite, pregledali su korito rijeke Bregave i kopnenih zona na užem gradskom području.

Pripadnici Civilne zaštite su na početku jučerašnje potrage upozorili sve sudionike na minska polja, posebno ona prema Republici Srpskoj koja su na kilometar i po od Stoca.

U potragu su, osim članova Gorske službe spašavanja u BiH i Federalne uprave Civilne zaštite, uključeni policajci, pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stolac i rodbina nestale.

Z.S. nestala je u noći između 18. i 19. ožujka. Potraga traje od prijave njenog nestanka policiji oko podne 20. ožujka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije