Porezna uprava FBiH

Pogledajte broj zaposlenih po općinama i županijama, uskoro svakodnevni podaci

posao
Thinkstockphotos.com
12.04.2020.
u 13:22

Prema novoj situaciji izazvanoj pandemijom virusa COVID-19, ali i velikog broja zahtjeva organa vlasti, sredstava javnog informiranja i drugih subjekata, Porezna uprava Federacije BiH obavijestila je javnost kako radi na dogradnji softverskih rješenja kako bi broj zaposlenih bio objavljivan svakodnevno.

Do uspostave tog softverskog rješenja Porezna uprava će dva puta tjedno, - svakog petka i utorka - objavljivati stanje broja zaposlenih po županijama i općinama i to: po prebivalištu zaposlenika (JMBG) i mjestu rada (JIB).

Podaci o broju zaposlenih osoba će biti objavljivani na način da se u izvješću koji se objavljuje utorak nalaze podaci zaključno s prethodnim petkom, a u izvješću koji se objavljuje u petak nalaze se podaci zaključno sa prethodnim utorkom, piše Faktor. 

Satanje u utorak je izgledalo ovako:

Navedena dinamika objave podataka uvjetovana je zakonskim rokom za procesuiranje obrazaca u Poreznoj upravi FBiH, kao i otežanoj komunikaciji obveznika uplate doprinosa s Poreznom upravom s obzirom na novonastalu situaciju, a u svrhu pouzdanosti podataka.

Iz Porezne uprave navode kako su objavljeni podaci o zaposlenim osobama kreirani na osnovu obrazaca koji su procesuirani do posljednjeg statusa i proslijeđeni nadležnim izvanproračunskim fondovima. Razlika u broju zaposlenih prema prebivalištu i mjestu rada, zasnovana je na proceduri generiranja i vrsti podataka.

Naime, broj zaposlenih se bazira na prebivalištu zaposlenika (JMBG) bez obzira gdje je osoba zaposlena (u općini prebivališta ili drugoj općini ili u istoj ili drugoj županiji), a broj zaposlenih prema mjestu rada, odnosno prema mjestu poslodavca (JIB-a), generiran je prema broju zaposlenih kod obveznika uplate doprinosa, bez obzira radi li se o punom ili nepunom radnom vremenu, ili gdje zaposlenik ima prebivalište (može biti iz općine gdje je zaposlen, ali može biti iz druge općine ili druge županije), tako da je razlika u broju za onu vrijednost koja odgovara broju osoba koje imaju dva ili više radnih mjesta s nepunim radnim vremenom.

U pregledu ljestvice koji slijedi daje se pregled stanja na LINKU, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?