Klaić:

Politička kriza ima negativne refleksije na euroatlantske integracije, gospodarstvo, infrastrukturne projekte i sve reforme u BiH

18.11.2019.
u 20:00

Nastaviti s reformskim procesima, konstruktivnim i aktivnim sudjelovanjem u radu Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH je opredjeljenje HDZ- a BiH i svih stranaka okupljenih oko HNS-a. Do sada smo to pokazali i bili predvodnici pozitivnih pomaka. Kako za ove tako i za sve druge procese i reforme važna je suradnja svih stranaka parlamentarne većine. Ako pokažemo međusobno poštovanje i uvažavanje, te poštujemo dogovore, uvjereni smo da će to omogućiti napredak u radu Zastupničkog doma i rješavanju onih pitanja za koja sada nemamo jednako stajalište – izjavio je Marijan Klaić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a BiH/HNS-a u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

''Uskoro će godina dana od konstituiranja Zastupničkog doma Parlamenta FBiH. I pored problema koje su nas pratile u radu, sada smo ušli u fazu kada možemo i trebamo normalnije funkcionirati. Nova parlamentarna većina omogućila je usvajanje niza zakona bitnih za građane Federacije BiH. Kada završe međustranačke konzultacije i dogovori, očekuje se i izbor drugog dopredsjedatelja iz reda srpskog naroda, zaključio je Klaić.

''Trenutna politička kriza ima negativne refleksije na euroatlantske integracije, gospodarski razvoj, realizaciju infrastrukturnih projekata i provođenje reformskih procesa. Stranke okupljene oko HNS-a žele vjerovati da će uskoro doći do imenovanja Vijeća ministara  i otvaranja procesa ubrzane realizacije svih mjera koje su na putu euroatlantskih integracija. Vjerujemo kako ćemo ravnopravno s partnerima u vlasti iznaći zakonska rješenja, koja će kroz izborni ciklus osigurati legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda i jednakopravnost. Tri ravnopravna naroda, bez mogućnosti majorizacije na bilo kojoj razini vlasti osigurat će funkcioniranje svih institucija vlasti i brže provođenje reformi, zaključio je Marijan Klaić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a BiH/HNS-a u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije