Prvi čovjek NATO saveza dolazi u BiH

Politika glavna prepreka za aktiviranje MAP-a, čeka se uknjižba vojne imovine

Stoltenberg NATO Secretary-General attends the WEF annual meeting in Davos Jens Stoltenberg, NATO Secretary-General attends the World Economic Forum (WEF) annual meeting in Davos, Switzerland January 19, 2017.  REUTERS/Ruben Sprich RUBEN SPRICH
01.02.2017.
u 09:00

Glavni tajnik NATO saveza Jens Stoltenberg dolazi u četvrtak u Bosnu i Hercegovinu kako bi provjerio što su bosanskohercegovačke vlasti uradile u pogledu ispunjavanja uvjeta za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo, poznatijeg kao MAP.

Blokada i imovina

Iako su mediji taj posjet dovodili u vezu s prijeporima oko angažmana pripadnika Oružanih snaga BiH na obilježavanju Dana Republike Srpske 9. siječnja, iz više izvora je potvrđeno kako je datum Stoltenbergova dolaska u Sarajevo ranije dogovoren i da ni na koji način nije u vezi sa spomenutim događanjima. NATO bi ove godine trebao odlučivati o aktiviranju MAP-a, što je u studenom potvrdio i sam Stoltenberg tijekom razgovora s članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem u Bruxellesu.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?