Više od 50 mladih zaljubljenika u prirodu obišlo je vrhove planine Visočice na Via Dinarici

Povežimo se s prirodnim ljepotama i sačuvajmo ih za buduće generacije

27.09.2022.
u 13:14

U okviru projekta BRIDGE - Building Relations for Intercultural Dialogue in Bosnia and Herzegovina/Izgradnja odnosa za međukulturalni dijalog u Bosni i Hercegovini u povodu obilježavanja 12 Dana mira, planinarske i biciklističke staze Via Dinarice na planini Visočici obišlo je 100 mladih zaljubljenika u prirodu iz cijele Bosne i Hercegovine.



Interakcija među mladima

U sklopu projekta BRIDGE, uz financijsku potporu Agencije za razvojnu suradnju Republike Italije (AICS), koji provodi i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih naroda u BiH (UNDP BiH) i u partnerstvu s Udrugom "Terra Dinarica", Planinarskim društvom "Treskavica" i Agencijom "Green Visions", organizirana je pješačka i biciklistička tura na vrhove planine Visočice - Drstva i Vito, koji se nalaze na bijeloj stazi Via Dinarice, mega planinarskoj i pješačkoj stazi.

Cilj projekta BRIDGE je poticati međukulturni dijalog i interakciju među mladim ljudima iz različitih etničkih i vjerskih skupina te geografskih lokacija okupljenih oko prirode, znanosti, turizma i zaštite okoliša, koji doprinose premošćivanju društvenih i kulturnih podjela i vraćanju povjerenja među mlade.

Stoga projekt podupire učenje i avanturu mladih iz cijele BiH kako bi zajednički iskusili prirodne, kulturne i rekreacijske mogućnosti koje pružaju staze Via Dinarice.

Aktivnosti za budućnost

- Geslo Via Dinarice je "Povezani prirodom". Tako smo danas i mi, planinari i planinarke iz svih krajeva naše zemlje, povezani prekrasnom prirodom Via Dinarice - izjavila je jedna od sudionica planinarske ture Naida Šahbaz iz Sarajeva. Domaćini ovog događaja bili su Udruga "Terra Dinarica", Agencija "Green Visions" te Planinarsko društvo "Treskavica", koje je sudionike ugostilo u svom planinarskom domu Vrela na Tušilima, gdje su se svi sudionici mogli okrijepiti lokalnom hranom i pićem pripremljenim u domu u kojem je smješten i Via Dinarica centar. Također, u samom centru sudionici su imali priliku doznati sve o sadašnjim i budućim aktivnostima na Via Dinarici i u centru. (ri) •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?