Civilna zaštita hnž

Požar pored Boračkog jezera dobrim dijelom ugašen

pozar
01.04.2017.
u 10:27

Prema informacijama kojima raspolaže Operativni centar Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), stanje na požarištu na lokalitetu Boračkog jezera kod Konjica je zadovoljavajuće, a osim nekoliko klada koje gore, požar je dobrim dijelom ugašen.

Na gašenju su osim pripadnika Profesionalne vatrogasne postrojbe Konjic sudjelovali i pripadnici Civilne zaštite Konjic, radnici šumarstva Prenj i članovi lovačkog društva iz Konjica, a u petak u popodnevnim satima i Helikopter Oružanih snaga BiH.

Danas će ponovno pripadnici PVJ i CZ Konjic biti na požarištu kako bi pokušali u potpunosti ugasiti požar, a ponovno angažiranje helikoptera Oružanih snaga BiH ovisit će od stanja na terenu, priopćeno je iz Operativnog centra Civilne zaštite HNŽ-a.

Pored požara na lokalitetu Boračkog jezera, na području HNŽ-a u protekla 24 sata registrirano je još šest požara u kojima je gorjela trava i nisko raslinje, šuma, voćnjak, te dva dimnjaka, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?