RUŽA TOMAŠIĆ U ŠIROKOM BRIJEGU

Pozivamo na sveopću koaliciju Hrvata u HNS-u

ruza
Foto: VL FOTO
12.01.2014.
u 11:14

Predsjednici HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić i HSP-a dr. Ante Starčević BiH Milijan Nakić potpisali su u Širokom Brijegu sporazum o trajnoj političkoj suradnji dviju stranaka

Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević i zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić pozvala je hrvatske stranke u BiH na zajednički nastup na izborima u listopadu ove godine u okviru Hrvatskog narodnog sabora (HNS) u BiH ističući da je to ključno za jednakopravnost Hrvata. - Nadamo se sveopćoj hrvatskoj koaliciji u okviru HNS-a. Mi ćemo surađivati i koalirati samo s onim političkim opcijama koje u svojem programu imaju nauk Ante Starčevića - rekla je Tomašić.Također je odbacila prigovore kako koalicija unutar HNS-a s HDZ-om BiH može štetiti HSP-u dr. Ante Starčević. - Nama koalicija s HDZ-om ne stvara i ne može stvoriti probleme, ona je u jednom istinskom, pravednom i poštenom političkom ozračju i poželjna. Ne može nitko pojesti HSP AS ako mi to ne dopustimo, zato ne treba nasjedati tim pričama kako će nas HDZ ugušiti - dodala je predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević.

Predsjednici HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić i HSP-a dr. Ante Starčević BiH Milijan Nakić potpisali su u Širokom Brijegu sporazum o trajnoj političkoj suradnji dviju stranaka. - Često dolazim u BiH, ja sam iz Žepča i BiH mi je u srcu. Ogorčena sam na to da svijet na bh. Hrvate gleda kao na neželjeno dijete. Mi ne trebamo milost od bilo koga, sami se trebamo izboriti za svoja prava. Želimo okupiti one koji žive pravaštvo mišlju, riječju i djelom te dokazati da se politika može voditi pošteno. Uzdajte se jedni u druge, mi ćemo biti s vama“, kazala je europarlamentarka Ruža Tomašić.
      
Milijan Nakić, predsjednik HSP-a dr. Ante Starčević BiH, na tiskovnoj konferenciji u širokobriješkom hotelu Park, nakon što je s Ružom Tomašić potpisao sporazum, kazao je kako je ovo povijesni dan za stranku i najava novog početka. - Došla nam je Ruža, a to znači okupljanje svih istinskih pravaša. Bit ćemo prepoznati kod naroda kao glavna pravaška opcija oko koje bi se trebali ujediniti svi pravaši - istaknuo je Nakić. Zamjenik HSP AS Ivan Tepeš rekao je da BiH ne može u EU s obespravljenim Hrvatima

Ključne riječi

Komentara 8

RO
rosa
14:32 12.01.2014.

Tomašićka poziva na sveopću koaliciju Hrvate u BiH, a ona sama nemože napraviti sličnu koaliciju pravaša. Kada je takva koalicija dobro rješenje, zašto se takva koalicija ne napravi u Hrvatskoj odnosno zašto HDZ Hrvatske koalira sa SSDS-om a ne saa hrvatskim strankama?

Avatar Izdajnik
Izdajnik
20:50 12.01.2014.

A problem hrvata u bih je uskostranacki. Nepismeni i korunpirani jos kad se udruze ..a jedino rjesenje je ustav a onda nek se bore za vlast jer koalicije su pokazale da su interesne a hrvati neslozni i povodljivi probili suu se podobni i godinama crpe sve za sebe a obicnih ljudi nema nigdje ma kakve koalicije a ruza moze biti Gost u bih..

BO
Bosnjak
12:58 14.01.2014.

Ja neznam ni jednu zenu kao dobrog politicara osim Merkelove...Ova gospodja je daleko od nje

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?