U 69. godini života

Preminuo don Niko Luburić, crkveni glazbenik i župni vikar u Katedrali u Mostaru

25.09.2020.
u 10:38

Noćas je preminuo don Niko Luburić, svećenik Mostarsko duvanjske biskupije, poznati crkveni glazbenik, župni vikar u Katedrali u Mostaru.
Don Niko Luburić rođen je u Studencima (Ljubuški) 21. studenoga 1951. Osnovnu školu završava u Studencima i Ljubuškom (1966.), klasičnu gimnaziju u Splitu (1970.), a teologiju u Sarajevu (1977.). (Od 1972. do 1973. služi obvezni vojni rok). Zaređen je za svećenika mostarsko-duvanjske biskupije 29. lipnja 1977. Bio je župni vikar i zborovođa u Dračevu (1977.-1979.), Kruševu (1979.-1981.) i mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve (1981.-1990.), gdje zajedno sa s. Gracijom Akmadžić, orguljašicom, osniva i vodi Katedralni mješoviti zbor Marija, Katedralni dječji zbor Slavuj i Katedralni tamburaški zbor. Sa spomenutim zborovima održao je više koncerata u Mostaru i drugdje. Kao regens chori mostarske katedrale bio je član Biskupske komisije za promicanje liturgijskoga pjevanja u mostarsko-duvanjskoj i trebinjsko-mrkanskoj biskupiji.

Objavio je šest knjiga, te šest kao supriređivač.

-U raj poveli te anđeli, na dolasku tvome primili te mučenici! I odveli te u sveti grad, nebeski Jeruzalem. Zbor anđeoski te primio i ti s Lazarom, nekoć ubogim, pokoj vječni imao! Pokoj vječni daruj mu Gospodine. I svjetlost vječna svjetlila mu. Počivao u miru Božjem – stoji u jednoj od poruka na društvenim mrežama uz napomenu da uzrok smrti nije koronavirus.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?