32 djevojčice i 30 dječaka

Sakrament prve pričesti primilo 62 prvopričesnika u župi Tolisa

21.06.2020.
u 08:36

U sažetoj, ali snažnoj propovijedi, fra Ivica Tomas je istaknuo kako su prvopričesnici puni dječjeg žara, zanosa i radosti, okruženi svojim najmilijima, pripravni prvi put primiti Isusa u svetoj pričesti.

U župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi, općina Orašje u svečanom misnom slavlju sakrament prve svete pričesti primilo je 62 malenih, 32 djevojčice i 30 dječaka. Svetu misu i čin dodjele sakramenta predvodio je gvardijan fra Mario Jurić i na početku zahvalio časnoj sestri Kati i fra Marijanu na njihovu ustrajnom trudu da kroz vjeronauk prvopričesnici spremno dočekaju veliki trenutak, uz želju da misno slavlje bude nešto najljepše u djetinjstvu mališana.

Da bi radost djece bila upotpunjena, potrudili su se sami prvopričesnici, dolaskom na gozbu Kristovu uz pjesmu i recitacije, obučeni u bijele haljine s bijelim cvjetnim vijencima u kosi.

– Danas meni srce, tako burno tuče, danas mene k Isusu želja žarka vuče. Danas moja duša hram će postat bijeli, danas neka kliče za mnom taj svijet cijeli, kroz stihove su poručili prvopričesnici.

Sretni i ponosni bili su njihovi roditelji, kao i cijeli puk toliške župe s vjernicima iz Donje Mahale, Tolise, Kostrča, Matića i Ugljare, sudjelujući u euharistijskom slavlju. U sažetoj, ali snažnoj propovijedi fra Ivica Tomas je istaknuo kako su prvopričesnici puni dječjeg žara, zanosa i radosti, okruženi svojim najmilijima, pripravni prvi put primiti Isusa u svetoj Pričesti.

– U svetoj hostiji primit će te dragog Boga i Bog hoće da se nastani u vašim srcima i vašoj duši i da bude dio vas. Ako je Bog dio vas, onda ste i vi potpuno Božji, zato pazite čime će te hraniti svoju dušu, poručio je fra Ivica prvopričesnicima, a roditelje potaknuo da svoje misli i molitve usmjere na prvopričesnike da ih Isus vodi kroz život i obdari svojom ljubavlju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?