Vijeće ministara BiH

SIPA dobila zahtjev za provjeru Ismira Juske

30.04.2016.
u 07:00

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) zaprimila je zahtjev predsjedatelja Vijeća ministara BiH za provjeru istinitosti informacija koje je na obrascu izjave Središnjeg izbornog povjerenstva BiH naveo Ismir Jusko, predloženi kandidat za ministra prometa i veza u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

Glasnogovornica SIPA-e Kristina Jozić kazala je Feni da policijski službenici SIPA-e, u skladu sa zakonskim ovlastima, poduzimaju odgovarajuće aktivnosti radi provjere istinitosti informacija koje je predloženi kandidat naveo na obrascu izjave SIP-a BiH. Nakon toga će rezultate izvršenih provjera u zakonskom roku dostaviti predsjedatelju Vijeća ministara BiH.

Jozić podsjeća da zakonski rok za provjeru kandidata za ministre i zamjenike ministara u Vijeću ministara BiH iznosi 30 dana, a počinje teći od zaprimanja zahtjeva predsjedatelja Vijeća ministara BiH. - Rok je 30 dana, a mi ćemo se potruditi u najkraćem roku izvršiti provjere, kazala je Jozić. Središnje izborno povjerenstvo BiH je također od predsjedatelja Vijeća ministara BiH primilo obrazac za provjeru kandidata za ministra u Vijeću ministara BiH Ismira Juske.

Glasnogovornica SIP-a BiH Maksida Pirić kazala je Feni da ova institucija ima zakonski rok od 30 dana kako bi izvršila provjere. - Uobičajeno je da to SIP BiH uradi puno ranije, tako da očekujemo da ćemo već u idućem tjednu imati i tu točku dnevnog reda na sjednici SIP-a BiH, kazala je Pirić.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić proslijedio je na provjeru obrazac kandidata za ministra prometa i veza BiH Ismira Juske Središnjem izbornom povjerenstvu (SIP) i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA).

Podsjećanja radi, Parlamentarna skupština BiH je početkom prosinca prošle godine potvrdila odluku predsjedatelja Vijeća ministara BiH o smjeni ministra prometa i veza BiH Slavka Matanovića i zamjenika ministra obrane BiH Emira Suljagića, kadrova Demokratske fronte. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije