predložio deblokadu

SNSD poslao imena za Parlament BiH

Avaz.ba
15.11.2019.
u 11:39

Klub zastupnika SNSD-a predložio je jutros Kolegiju Zastupničkog doma Parlamenta BiH članove u stalne komisije ovog doma. Tako moglo bi doći do deblokade rada Parlamenta BiH, prenosi Avaz.ba

Avaz saznaje da je Klub zastupnika ove stranke poslao imena sedam članova. Ranije su odbijali predlaganje članova, zbog čega nisu mogli biti ni održavane sjednice.


Za članstvo u Ustavnopravnoj komisiji tako su dostavljena imena Nebojše Radmanovića i Obrena Petrovića, a u Komisiji za vanjske poslove ime Obrena Petrovića. 

Kada je riječ o Komisiji za vanjsku trgovinu i carine, poslano je ime Vojina Mitrovića, u Komisiji za financije i proračun imena Dragan Bogdanića i Vojina Mitrovića, u Komisiji za promet i komunikacije ime Staše Košarca. U Komisiji za ostvarivanje ravnopravnosti spolova ime je Snježane Novaković-Bursać.

Kolegiju Zastupničkog doma Parlamenta dostavljena su i imena članova komisije ispred srpskog kluba u  Parlamentu BiH koje je poslao Nenad Stevandić.

Ova odluka uslijedila je nakon jučerašnje sjednice Zajedničkog kolegija zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije