Milorad Dodik

Srbi, Bošnjaci i Hrvati moraju biti dio međunarodne koalicije za borbu protiv terorizma

milorad dodik
20.11.2015.
u 21:46

Neki bošnjački političari do sada nisu jasno osuđivali terorističke napade u BiH, moraju jasno osuditi ovakve napade, rekao je Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da svi u BiH, odnosno Srbi, Bošnjaci i Hrvati, moraju biti dio međunarodne koalicije za borbu protiv terorizma.

"Neki bošnjački političari do sada nisu jasno osuđivali terorističke napade u BiH. Oni moraju jasno osuditi ovakve napade", rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske. Dodik je istaknuo da nikome ne koristi širenje mržnje i straha, te da je važno očuvati mir u BiH.

Predsjednik Srpske je rekao da su međunarodni dužnosnici otvorili put za dolazak više od 4.500 mudžahedina u BiH.

"Oni su u ratu formirali brigadu `El-mudžahedin` koja je počinila strašne zločine protiv srpskog naroda. Tada to nije bilo zapanjujuće za svijet", dodao je Dodik. Prema njegovim riječima, pojedini dužnosnici su terorističke napade proglašavali incidentima. Dodik je naglasio kako je motivacija za terorizam radikalno vjersko islamsko učenje.

"U BiH bi trebalo jasno odvojiti radikalizam od Bošnjaka. Vjerujem da su oni miroljubivi. Moramo graditi odnose i razvijati zajedničke oblike borbe protiv terorizma", kaže Dodik. On je ponovio da su sigurnosni elementi u BiH kreirani mimo ustava.

"Među njima je Obavještajno-sigurnosna agencija BiH, a na njeno čelo treba doći čovjek koji je u ratu bio glavni obavještajac Alije Izetbegovića, u vrijeme kada su na ove prostore dovodili mudžahedine", naveo je Dodik. On je ocijenio da je Republika Srpska stabilna, te da ima potencijal za preventivno djelovanje i zaštitu sigurnosti. 

Naglasio je da je Policija Republike Srpske kompaktna organizacija, koja je dobro opremljena i obučena, te da je bilo korisno što je formirana Uprava za borbu protiv terorizma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije