PROLJETNI UŽICI

Super ideja za današnji ručak: Istarski ravioli sa sirom i šparogama po receptu istarskog restorana

David Ružić
23.05.2020.
u 08:56

Bezbroj je dobrih razloga da posjetite Agroturizam San Mauro, ali svaka čast netaknutoj prirodi, pogledu koji oduzima dah, idealnoj lokaciji... sve se u životu na kraju vrti oko dobre hrane i još bolje kapljice. A sigurno je da ćete po božanstvenim zalogajima pamtiti posjet ovom mjestu gdje vam poslužuju jela pripremljena od lokalnih sezonskih namirnica i vina koja su u prošlosti bila dostojna i carskih stolova. Kad probate njihova jela na terasi restorana s koje puca prekrasan pogled na ono najljepše što Istra pruža, a konobar vam posluži jedno od vrhunskih vina iz više od stotinu godina starog vinograda obitelji Sinković shvatit ćete o čemu govorimo.

Domaći ravioli punjeni sirom u umaku od divljih šparoga s pršutom a la Julienne

Sastojci za raviole:

400 grama brašna

5 jaja

100 grama svježeg sira pomiješanog s parmezanom

sol,

voda,

ulje

Sastojci za umak:

100 grama sjeckanih blanširanih šparoga

malo vrhnja za kuhanje

malo kravljeg masnog topljenog sira

Priprema:

Najprije s pomoću vilice razmutite 4 jaja. U brašnu napravite udubinu u sredini i stavite jaja u sredini. Malo posolite i dodajte žlicu ulja. Umijesite tijesto pa ga omotajte u prozirnu kuhinjsku foliju da odmori.

Za nadjev pomiješajte 1 jaje i 100 grama mješavine sira. Razvaljajte tijesto na debljinu oko 2 mm uz pomoć stroja za tjesteninu. Izrežite tijesto na pravokutnike veličine 5 x 4 cm i na sredinu svakog stavite hrpicu nadjeva.

Zatvorite raviol. Kuhajte raviole 13 minuta, stavite ih u tavu sa šparogama i vrhnjem i držite ih na laganoj vatri 2 minute.

Servirajte na tanjur s malim komadićima pršuta a la Julienne koji će izvrsno poslužiti kao dekoracija, a njegova lagana slanoća odlično se sljubljuje s gorčinom od šparoga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?