Bolja BiH

Suradnja FUCZ, deminerke iz Livna i organizacije Pomozi.ba rezultirala donacijom 7,5 t brašna

02.11.2020.
u 16:38

Suradnja Federalne uprave Civilne zaštite i humanitarne organizacija Pomozi.ba u Livno je nakon izdašne proljetne i ljetne donacije ove jeseni započela dostavom 7,5 tona brašna za potrebe socijalno ugroženih obitelji na području cijele HB Županije.
Zasluga je to i livanjske deminerke Davorke Vrgoč koja već dugi niz godina humanitarno djeluje, dajući i sebe i svoje slobodno vrijeme.
Livanjski gradonačelnik Luka Čelan još je u svibnju ustupio Davorki i volonterkama prostor za skladištenje, što je bio preduvjet za dopremanje velikih količina pomoći koje Pomozi.ba s povjerenjem donira i dostavlja u Livno.

Već uhodana ekipa malo je "rovita" zbog pandemije, ali, kako kažu, s distribucijom će krenuti idućeg tjedna. Uz volontere Vinkovske marijanske mladeži, pridružile su se i vrijedne ruke nekolicine žena iz Udruge oboljelih od raka dojke "Bistrica" Livno, a priključit će se i članovi Koalicije za borbu protiv mržnje "Uvažavanje" Livno kao i žene iz MIZ Livno.

300 vreća brašna po 25 kg obradovat će već dobro znane korisnike iz svibnja o.g., no, njima su se, na žalost, zbog korona krize priključile još neke obitelji. Tu su još i dvije ustanove koje, svaka na svoj način skrbi o potrebitima, koje će također dobiti brašno, Srednja strukovna škola u Livnu za korisnike školske pučke kuhinje, a Multietnički vrtić "Sunčani most II" za djecu iz socijalno ugroženih obitelji kojima su osigurali besplatan boravak.

Zahvaljujući svima njima, kao i vlasniku poljljekarne Boži Periši, koji se ustupio viličar na korištenje, u Livnu se moglo vidjeti da se, kada se hoće, zajedno može napraviti bolja BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?