zašto je stala gradnja

Sve je povezano s luksuznim kompleksom umjesto Skenderije?!

04.02.2018.
u 20:47

Federalna uprava policije (FUP) vrši istragu po nalogu Tužiteljstva Sarajevske županije u slučaju zaustavljanja gradnje objekata na lokaciji “Kvadrant B” u sarajevskom Marijin Dvoru. Pokušava se utvrditi i to ima li ta obustava veze s najavom gradnje novog luksuznog kompleksa na mjestu današnje Skenderije, neslužbeno doznaje agencije Patria. Istraga se vodi protiv triju osoba, piše Večernji list BiH. 

Sredinom rujna 2017. Državni investicijski fond iz Dubaija potpisao je memorandum o razumijevanju s Vladom Sarajevske županije. Već tada se spominjalo kako je potencijalni investitor iz Dubaija, između ostalog, zainteresiran i za ulaganje u Skenderiju.

- U skorije vrijeme očekujemo rekonstrukciju Centra Skenderija i velika ulaganja koja su planirana u taj društveni i kulturni objekt, od velike važnosti za građane Sarajeva. Trenutačno je glavni fokus, kada je riječ o stranim investicijama, na Centru Skenderija, a vrijednost investicije je 300 milijuna eura, što je najviše u trenutačnom mandatu Vlade SŽ-a - izjavio je nedavno za medije premijer Sarajevske županije Elmedin Konaković.

Usporedno s pregovorima oko Skenderije, govori se o jednako velikim investicijama u Gradski centar Marijin Dvor koji bi također promijenio izgled tog dijela Sarajeva. Gradski centar Marijin Dvor, “Kvadrant B”, proteže se od SCC-a do mosta Skenderija, uz samu obalu rijeke Miljacke. U “Kvadrant B” želi ulagati više osoba. Namjeravaju graditi stambeno-poslovne objekte i luksuzne hotele. Gradnja u tom kvadrantu trenutačno je zaustavljena. Načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić blokadu pravda mišljenjem “ad hoc” formiranoga vijeća koje se protivi “gradnji visokih objekata u Kvadrantu B”.

S druge strane, govori se o tome da je investicija u Skenderiju uvjetovana upravo zaustavljanjem gradnje u Kvadrantu B koji bi bio konkurencija novoj Skenderiji. Pitanje Patrije jesu li takve informacije točne, načelnik Ajnadžić nije želio ni potvrditi ni demantirati.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?