Sarajevo

Svečano proslavljena misa uoči svetkovine Velike Gospe na Stupu

KT
14.08.2020.
u 20:58

U predvečerje svetkovine Velike Gospe, 14. kolovoza u sarajevskoj župi i svetištu Uznesenja Blažene Djevice Marije slavljena je sv. misa uočnica koju je predslavio vlč. Marko Majstorović, župnik u župi Uzašašća Gospodinova u Novom Travniku.

Uz njega je u koncelebraciji bilo još pet svećenika među kojima je bio i župnik domaćin vlč. Miroslav Ćavar. Sudjelovalo je oko 100 vjernika. Primjetan je bio manji broj vjernika, a razlog je sigurno pandemija koronavirusa, piše Nedjelja.ba. 

U prigodnoj propovijedi propovjednik je naglasio da nakon što su prva dva dana trodnevnice razmišljali o vjeri, nadi, ljubavi i oprostu, noć uoči svetkovine tema je istinoljubivost.

Foto: KT

„Isus je na jednom mjestu kazao da će nas istina osloboditi. Znamo da je đavao otac laži, a Bog je istina i od njega dolazi istina“, kazao je vlč. Majstorović kazavši kako je Marija nebeska majka, koja kao poput svih ostalih majki želi dobro svojoj djeci. Zatim je progovorio kako laž ljude udaljuje jedne od drugih te da su međuljudski odnosi često narušeni upravo zbog neiskrenosti.

Prije završnog blagoslova okupljeni su izmolili litanije pred Gospinom zavjetnom slikom. Drugu godinu zaredom misa je zbog loših vremenskih prilika slavljena u župnoj crkvi te nije bila upriličena procesija sa slikom.

Vrijedi spomenuti kako su euharistijsko slavlje svojim sviranjem i pjevanjem animirali mladi župe.

Proslava Velike Gospe u svetištu na Stupu nastavlja se u subotu sv. misama u 6, 7, 8, 9 (bolesnička), 11 i 19 h uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje su donijele mjerodavni organi.

Svečanu sv. misu u 19 h prema tradiciji predslavit će vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić te će istu izravno prenositi portal Katoličkog tjednika – nedjelja.ba na svome portalu te Youtube kanalu i Facebook stranici. Također će tijekom cijelog dana biti mogućnost za sakrament pomirenja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?