Vrela nedjelja

Toplotni val stigao: U Mostaru visokih 38, more u Neumu 25 stupnjeva

25.06.2017.
u 16:08

Najavljeni toplotni val danas se osjetio širom Bosne i Hercegovine, a prema mjerenjima Federalnog hidrometeorološkog zavoda u 15 sati najvrelije je bilo u Mostaru - 38 stupnjeva celzijusa. 
Nešto malo niže temperature zabilježene su u Zenici i Sanskom Mostu - 36, dok se stanovnici Banje Luke, Bihaća, Bijeljine, Doboja i Gruda pokušavaju rashladiti na 35 stupnjeva. U Sarajevu su 33 stupnja, a na Bjelašnici 19, piše Klix.ba. 

U Neumu je temperatura mora 25 stupnjeva.

Ipak, već tijekom večeri moglo bi doći do postepenog porasta oblačnosti i pljuskova s grmljavinom, ali i mogućim pojačanim udarima vjetra i uvjetima za pojavu grada.

Za sutra meteorolozi prognoziraju oblačno vrijeme, posebno poslijepodne, kada bi moglo biti i kiše, pljuskova i grmljavine u većem dijelu zemlje, a jedino će jug proći bez oborina. 

U središnjim i istočnim područjima Bosne moguće je i izraženije grmljavinsko nevrijeme, a uz jake udare vjetra, a postoje uvjeti i za pojavu grada. Krajem dana oborine će polako prestati, uz postepeno razvedravanje.

Prognoze za utorak i srijedu svode se na sunčano i vruće vrijeme, uz moguće oblake ili slab pljusak popodne, dok bi u četvrtak moglo biti malo više oblaka s kišom i pljuskovima, posebno u zapadnim područjima.

Temperature će ostati prilično visoke, od 16 stupnjeva ujutro do 37 tijekom dana na jugu BiH.

Biometeorološka prognoza kaže da bi osvjetljive osobe zbog utjecaja sparnog vremena, strujanja toplijeg zraka i izraženog porasta temperatura mogle osjećati tegobe u vidu glavobolje, malaksalosti, problema sa snom i promjena raspoloženja i to posebno u popodnevnim satima. Stoga im se savjetuje suzdržavanje od jačih napora, reduciranje kretanja i izbjegavanje dužih boravaka na suncu.

Vrijednosti UV indeksa će biti visoke, stoga je preporučljivo provoditi mjere zaštite.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?