Brzo i fino

U ovome se krije tajna najboljih jaja na oko koje ćete ikada pojesti - isprobajte chefov trik

26.07.2021.
u 18:59

Trik koji se mora isprobati!

Oni koji su probali ovako pripremljena jaja kažu da nikada nisu znali da žutanjak može biti takve teksture – savršenstvo taman na granici tekućeg i tvrdog. Chef Michael Gallina je otkrio tajnu, a mi smo sretni da je s vama možemo podijeliti! Stvar je jednostavna: On jaja prije pripreme drži u zamrzivaču.

Ovako izgleda postupak: Stavi karton jaja u zamrzivač na najmanje 48 sati, a onda ih ostavi u hladnjaku preko noći, prije korištenja. Bjelanjak se opisati, ali žutanjak poprimi želatinastu teksturu koju on naziva „maslac od jaja“.

 

Što morate znati

Vjerojatno ste prvo pomislili kako bi jaja u zamrzivaču mogla eksplodirati, što nije potpuno netočno, ali chef kaže kako se to njemu nije dogodilo. No može se to isto dogoditi kada jaja stoje u hladnjaku nakon zamrzivača. Ako ste zabrinuti radi ovakvog ishoda, malo kompliciranija opcija je da jaja razbijete i stavite ih u hladnjak u male posudice, mada nećete dobiti isti rezultat, valja isprobati.  

 

Što se dogodilo pri isprobavanu trika?

Autorica teksta je zamrznula 5 jaja, jedno je završilo s pukotinom i njega nije koristila. Razlika u samoj pripremi je bila jasna – žutanjak je puno gušći i može vam se činiti da je još uvijek zamrznut. Ali ne paničarite – pecite jaja kao i obično, na kraju dodajte malo maslaca radi okusa. Krajnji rezultat je savršeno srednje pečeno jaje, kremasto bez da je tekuće, a čak ga ne morate niti okretati dok pripremate!

 

Shutterstock 1094233448

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?