Krizni stožer potvrdio

U Zenici 45 zdravstvenih radnika stavljeno u izolaciju

Anadolija
29.03.2020.
u 18:51

Krizni stožer Zeničko-dobojske županije za praćenje korona virusa održao je konferenciju za novinare na kojoj su upoznali javnost s koracima koje je ovaj krizni stožer poduzeo nakon što je jučer ustanovljena zaraza koronavirusom kod jednog od pacijenata smještenog u bolnici u Zenici.

Adnan Jupić, ministar zdravstva ZDŽ i predsjednik Kriznog stožera ZDŽ, rekao je kako se ova situacija mogla očekivati, javlja N1. 

"Krizni stožer je stalno na nogama i uspjeli smo napraviti konsolidaciju na terenu. Moramo ostati solidarni, ostati svi skupa i moramo biti disciplinirani. Nas nije ovo iznenadilo i sad smo na drugom stupnju opreza, bit će nešto veći broj testiranja. Tražimo da nas ljudi ne lažu, da se drže mjera i da nam vjeruju. Zdravstveni sustav je još uvijek stabilan, uspjeli smo stabilizirati situaciju i spremni smo pružiti zdravstvenu zaštitu svakom našem građaninu", rekao je Jupić.

Rasim Skomorac, direktor KB Zenica, rekao je kako je ulaskom virusa u bolnicu u izolaciju poslano 45 radnika ove ustanove koji su bili u kontaktu s oboljelim.

"Ovo je scenarij koji smo mogli očekivati. Radi se o pacijentu koji je došao iz Tuzle, zbog pogoršanja smo ga smjestili u bolnicu i nismo znali da je bilo infekcije u Tuzli. Nakon saznanja, napravili smo preraspodjelu, izolaciju svih pacijenata i identifikaciju osoblja koji su bili u kontaktu. Unutar internog odjela smo pacijente izolirali i bit će praćeni i testirani po potrebi. Svi pacijenti koji su bili u riziku su izolirani i sve smo poduzeli na vrijeme i potpuno sanirali situaciju. Testovi nisu rađeni, previše je rano, jer struka kaže da ne treba prije pet ili šest dana testirati i svi koji su bili u kontaktu će biti testirani kako struka nalaže", rekao je Skomorac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?