brza priprema

Ukiseljeni luk odličan je dodatak jelima, a ovo je najbrži i najjednostavniji recept kako ga pripremiti

07.08.2021.
u 13:00

Bezbroj je načina kako i zašto koristiti ukiseljeni luk. Primjerice, fantastičan je u sendvičima, pogotovo u onim mesnima; zatim u salatama, jelima s grahom i slično...

Pripremiti luk za kiseljenje možete na različite načine; možete ga rezati na kolute ili trakice, kako više volite, a možete koristiti i žuti te ljubičasti luk, a ne samo crveni.

Kod kiseljenja luka svakako se poigrajte svojim omiljenim začinima i dodajte one koji vam najviše odgovaraju. 

 

Kako pripremiti ukiseljeni luk?

Sastojci:

  • 1 srednji crveni luk
  • 1/2 žličice šećera
  • 1/2 žličice soli
  • 3/4 šalice rižinog, bijelog ili jabučnog octa 

Arome po izboru:

  • 1 mali češnja češnjaka
  • 5 zrna papra
  • 3 male grnčice timijana
  • 1 mali sušeni čili

Priprema:

Luk narežite na ploške. Zakuhajte do tri šalice vode. Ogulite i prepolovite češnjak.

Otopite šećer i sol na način da u staklenku u kojoj ćete čuvati luk dodate šećer, sol, ocat i začine. Pomiješajte da se otopi.

Luk stavite u cjedilo i prelijte kipućom vodom te pustite da se ocijedi. 

Luk stavitee u staklenku i nježno promiješajte. Ostavite nekoliko sati da odstoji i spreman je za korištenje. Najbolje potrošiti u prvom tjednu iako može trajati i nekoliko tjedana.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije