dosjetljivi lopovi

Ušli u hotel Grude, srušili zid pa se uvukli kroz rupu i pokrali vatrogasce

25.09.2020.
u 20:55

Nestala je pumpa za vodu i određena količina goriva iz prostorija Vatrogasnog društva Grude. Takve se pljačke, nažalost, događaju. Međutim, u priči o ovoj pljački zanimljiv je način kako je sve izvršeno, a ruku na srce, čak bi i amateri koji samo poznaju lokaciju u kojoj se nalazi društvo mogli realizirati svoj plan.

Sugovornik Večernjeg lista BiH upoznat s istragom priča kako je lopov, ili više njih, ušao kroz prostorije hotela Grude, objekta koji je nekad bio povijesno zdanje, a danas čeka ljepše dane koji bi uskoro mogli doći jer je lani konačno dobio privatnog vlasnika. Ipak, dok se to ne dogodi, događaju se ovakve crne situacije.

- Tu se nije morala ni napraviti provala. Kada je u pitanju ulazak u hotel Grude, jer su ulazna vrata razlupana, ući se može gdje god postoji otvor za vrata ili prozor, a lopovima je možda najteže bilo kroz taj donji kat jer se dva desetljeća tu gomilalo smeće, objekt je propadao i postao možebitno leglo zaraze. Kada su stigli do podnožja, samo su trebali otprilike znati gdje se nalazi zid i krenuti u rušenje i dolazak do ciljanih prostorija, a to su one Vatrogasnog društva Grude - priča nam sugovornik. Kaže i da se ovakve pljačke uvijek vezuju uz lokalnu sredinu.

- Sam izvršitelj, ili više njih, ne mora biti vezan za ovo područje, ali mora biti u dosluhu s nekim jer mnogi do ove pljačke nisu ni znali da su u prizemlju hotela vatrogasci, što znači da je izvršitelja ili više njih morao uputiti netko domaći. Ovo se radi u kasnim noćnim satima kad je mala mogućnost da netko opazi da se u hotelu nešto čudno događa, a da je netko i čuo neku buku, napušteni prostori su mjesto gdje se svugdje okupljaju sumnjive osobe, pa možda ne bi ni reagirao - priča sugovornik. Također, grudski vatrogasci, koji cijele godine imaju velik broj intervencija kako na svom terenu tako i u ispomoći drugima, reagirali su zbog ove pljačke. - Otuđena je oprema i veća količina goriva. U ovakvo teškoj situaciji “biseri” koji su ovo uradili nanijeli su štetu građanima Gruda i ugrozili im sigurnost. Dragi građani, pazite svoje kuće i bacite oko koji put - upozorili su vatrogasci svoje sugrađane. Policija radi na rasvjetljavanju ovog kaznenog djela.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije