Lobiranje u SAD-u

Vlada SAD-a zanima se za Mostar, hrvatski iseljenici za investicije

13.06.2016.
u 08:00

Izaslanstvo hrvatskog člana Predsjedništva BiH, koje čine savjetnik za vanjsku politiku Dejan Vanjek i savjetnik za iseljeništvo i gospodarstvo Tugomir Čuljak, sudjelovalo je na 23. godišnjoj skupštini Nacionalne federacije američkih Hrvata (NFCA), najveće krovne udruge Hrvata u SAD-u.

Godišnja skupština NFCA-a

Tom prigodom sastali su se s predsjednikom Udruge Mijom Radočajem, potpredsjednikom Stevom Rukavinom, izvršnim predsjednikom Zvokom Labašom, Johnom Kraljićem te s direktorom za javne poslove Joeom Foleyjem i predsjednikom Hrvatske bratske unije (CFU) Edwardom Pazom. Također su se sastali s američkim senatorom Markom Begichem i zamjenikom direktora ministarstva vanjskih poslova za jugoistočnu Europu Ianom Campbellom. Stajališta političke pozicije Hrvata u BiH, Statut grada Mostara, gospodarska suradnja i investicijski projekti iz iseljeništva, udruženje hrvatskih udruga, potpora i daljnja suradnja NFCA-a za ravnopravnost Hrvata u BiH bili su naglašeni na skupštini i definirani kroz daljnje projekte. NFCA, koji je ovo okupljanje u Washingtonu iskoristio i za godišnju skupštinu, u više je navrata do sada snažno podupirao aspiracije BiH na njezinu putu prema euroatlantskim integracijama.

Unapređenje položaja

Uz članstvo u EU i NATO, lobirali su za unapređenje položaja Hrvata.

U njihovoj “režiji” su do sada pripremljene dvije rezolucije koje su u proceduru američkog Kongresa, odnosno Senata uputili upravo bivši senator Mark Begich i Janice Hahn. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?