inspekcija

Voda iz Vrbasa na dodatnoj analizi, uočene promjene boje

09.05.2020.
u 16:14

Vodna inspekcija grada Banje Luke danas je, zajedno s tehnolozima banjolučkog "Vodovoda“, izuzela uzorke vode iz rijeke Vrbas na području hidroakulumacije Bočac, nakon što je primjećena promjena boje vode na lokaciji kod restorana "Mandiko“.

Uzorci su predani na obradu u laboratorij "Vodovoda“, kako bi se utvrdilo o kakvoj promjeni je riječ i može li utjecati na kvalitetu vode u Vrbasu.

-Prema procjenama stručnjaka, najvjerojatanije se radi o bezopasnoj prirodnoj pojavi, odnosno cvjetanju smeđih algi, što se dogodilo i u svibnju prošle godine, kad je ova pojava potvrđena i nalazima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Ovu pojava nastaje u kombinaciji niskog vodostaja i naglog porasta spoljašnje temperature, a što dovodi do cvjetanja algi – navode iz Gradskog uprave Banja Luka.

Radi se o bezopasnoj prirodnoj pojavi, koja ne može utjecati na kvalitetu vode iz gradskog vodovoda, jer prolazi kroz zatjevan proces obrade u tvornici vode.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?