Demokratska fronta odlučila se za javnosti nepoznatu Zoru Terzić-Šeremet

Zora Terzić-Šeremet za hrvatskog člana, a Emir Suljagić za bošnjačkog člana predsjedništva

suljagic
13.07.2014.
u 08:09

Emir Suljagić će biti kandidat DF za bošnjačkog člana Predsjedništva na općim izborima 2014

Predsjedništvo Demokratske fronte (DF) donijelo je odluku da će javnosti nepoznata Zora Terzić-Šeremet biti kandidatkinja za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, dok će Emir Suljagić biti kandidat DF za bošnjačkog člana Predsjedništva na općim izborima 2014.

Predsjedništvo stranke je usvojilo kandidatske liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Federacije Bosne i Hercegovine, te kandidatske liste za Skupštine županija u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Nositelji liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH su: Željko Komšić za SŽ, Mensura Beganović za ZDŽ, Rusmir Mujadžić za USŽ, te Damir Bećirović za TŽ.

Nositelji liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine FBiH su Dženan Đonlagić i Dževad Adžem za SŽ, Alma Kratina i Mujo Hodžić za ZDŽ, Almir Zulić za USŽ, Jasmin Kadić, Mahir Mešalić i Nermin Avdić za TŽ, Ružica Burić za HNŽ, Franjka Suzana Galić za Županiju 10 i Ilhan Bušatlić za SBŽ.

Na listi za Skupštine županija u Federaciji Bosne i Hercegovine naći će se: Farko Hodžić - USK, Mustafa Jupić - PŽ, Sabid Zekan - TŽ, Semir Lemeš - ZDŽ, Edita Velić - BPŽ, Rusmin Jusufspahić - SBŽ, Ana Marija Tadić - Jakovljević - HNŽ, Goran Akšamija - SŽ i Niko Baković Ž10.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?