Muhović

Za brutalno ubojstvo dobio 15 godina zatvora

Presuda
12.02.2013.
u 09:43

Godine 2009. dogodilo se ubojstvo kada je Muhović s još dvojicom zatekao Poharu i fizički ga napao zadavši mu više udaraca i uboda nožem

Zbog brutalnog ubojstva Suvada Pohare u Sarajevu, u svibnju 2009. godine, na 15 godina zatvora osuđen je Kemal Muhović. Sud je na temelju izvedenih dokaza - svjedočenja, nalaza vještaka i materijalnih dokaza na nedvojben način utvrdio da je okrivljeni kao suizvršitelj počinio ubojstvo sa njemu dvjema poznatim osobama. Presudom koja nije pravomoćna, utvrđeno je da su Muhović i dvije njemu poznate osobe u ranim jutarnjim satima 15 svibnja 2009. godine došli pred kuću ubijenog, a na tu lokaciju ih je dovezao Nihad Šehić koji je osuđen kao pomagač, ali u odvojenom postupku. Osuđeni je, s još dvije osobe čija imena nije želio otkriti, zatekao nesretnog Poharu na spavanju, fizički ga napao i zadao mu više udaraca po tijelu. Ubilački naum u djelo su proveli ubodima kuhinjskim nožem.

Tri rane u predjelu grudnoga koša bile su smrtonosne. Kako se u obrazloženju presude navodi, ubojstvu je prethodio incident u kojem su okrivljeni i oštećeni sudjelovali dan ranije. Prilikom odmjeravanja visine kaznenopravne sankcije, Sud je uzeo u obzir olakotne okolnosti - ponašanje okrivljenog tijekom suđenja, kao i otežavaju??e, a u prvom redu veliku dozu brutalnosti tijekom izvršenja kaznenog djela - ubojstva u suizvršiteljstvu.

Okrivljeni Kemal Muhović na temelju odluke Suda ostaje u pritvoru, a u izdržavanje kazne po njenoj pravomoćnosti bit će uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru od 28. siječnja 2011. godine. On se nalazio u bijegu do tog datuma, kada su ga vlasti Republike Hrvatske izručile BiH na temelju Međunarodne interpolove tjeralice, raspisane po naredbi Županijskog suda u Sarajevu.

S obzirom na to da se radi o prvostupanjskoj presudi, strane u sudskom postupku imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine u roku od 15 dana od prijema pisanog otpravka presude.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije