Grantovi

Za poduzeća 450.000 KM i 160.000 KM za općine

Redah
Braco Selimović
21.06.2012.
u 11:00

Direktor SIDA-e u BiH g. Pelle Persson i ravnatelj REDAH-a g. Ivan Jurilj uručili su korisnicima Razvojnog fonda darovnice u iznosu sufinanciranja

- Za mala i srednja poduzeća odabrane su tvrtke iz pet sektora: metal, turizam, guma i plastika, proizvodnja sira te informacijsko-komunikacijske tehnologije, a što se tiče općina riječ o projektima kreiranja povoljnog poslovnog okruženja - kazao je Jurilj uz tvrdnju da se do kraja godine kroz Razvojni fond projekta “CREDO Hercegovina” očekuje otvaranje oko 100 novih radnih mjesta. Nakon raspisanog javnog poziva za prijavu projekata za sufinanciranje u okviru projekta “CREDO Hercegovina” koji provodi REDAH, a financira Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju – Sida, komisija za odabir korisnika grantova iz komponente grant sheme Razvojnog fonda u okviru projekta “CREDO Hercegovina” odobrila je 31 prijedlog projekata, od čega su odobreni projekti za 27 malih i srednjih poduzeća iz pet odabranih sektora i četiri općine.

Ovo je prvi od dva poziva za prijavu projekata za sufinanciranje u kojem su odobrena grant sredstva u ukupnom iznosu od 450.000 KM za MSP-ove i 160.000 KM za općine. Ukupna vrijednost projekata odobrenih u ovom javnom pozivu iznosi približno 1,850.000 KM, te će provedbom istih stvoriti oko 90 novih radnih mjesta i održati oko 400 postojećih.

Direktor SIDA-e za BiH Pelle Persson kazao je da bitan ekonomski rast na kojemu se temelji suradnja između njihove vlade i vlade BiH te kako privatni sektor stvara radna mjesta, ali je neizbježna i lokalna uprava.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?