Tehnički muzej

Zavirite u podmornicu iz Drugog svjetskog rata

podmornica
arhiva
02.04.2012.
u 08:52

Podmornica CB-20 (kod nas nazvana "Mališan“), proizvedena 1943. u Italiji, jedinstveni je preostali primjerak – kompletna, originalna , nedirnuta (od dvadesetak proizvedenih), restaurirana, spada u tzv. džepne podmornice

Tehnički muzej od utorka 3.travnja pa do subote, 7.travnja 2012., posjetiteljima nudi mogućnost da razgledaju podmornicu iz Drugog svjetskog rata, CB 20 – njenu “utrobu”, navigacijske uređaje, postrojenje, naoružanje, sistem funkcioniranja, s kojim ciljem je napravljena...Podmornica CB-20 (kod nas nazvana "Mališan“), proizvedena 1943. u Italiji, jedinstveni je preostali primjerak – kompletna, originalna , nedirnuta (od dvadesetak proizvedenih), restaurirana, spada u tzv. džepne podmornice. Posada se sastojala od tri člana i zapovjednika. Dužine 15 metara, težine 35,4 tone, s dubinom zarona do 55 metara.

U podmornicu posjetitelji ulaze na vlastitu odgovornost; u sat vremena zbog sigurnosnih razloga u nju može ući do 36 osoba jedna po jedna. Obavezno odjenuti hlače, jaknu i prikladne cipele sa gumenim đonom ili tenisice. Osobe ne smiju biti teže od 120 kilograma, s opsegom struka ne većim od 130 centimetara ili promjera 60 centimentara. 

 Cijena ulaznice je 15 kuna, a djeca bez obzira na godine plaćaju ulaz u podmornicu. Grupne posjete su isključene kao i rezervacije ulaznica.

 

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije