rekli da je opasan!

Dječaka nisu pustili na let prvim razredom jer ima Downov sindrom

downov sindrom (1)
Screenshot KTLA
05.09.2012.
u 13:51

Majka je mobitelom snimila i dječaka koji je mirno sjedio sa strane dok se drama odvijala, igrajući se sa svojom šiltericom i demonstrirajući kakav bi "strašan problem" stvarao na letu

Američka obitelj Vanderhorst, majka, otac i njihov sin (16) letjeli su avionom mnogo puta, no posljednji im je let prisjeo. U nedjelju su krenuli iz Newarka, New Yersey, prema Los Angelesu. Prvi put rezervirali su karte za prvi razred, no na let se nikad nisu ukrcali jer je njihov sin proglašen "opasnim". Dječak, naime, ima Downov sindrom, što obitelj nikad dosad nije spriječilo da leti s jednog na drugi kraj Amerike. 

Ovog puta službenik American Airlinesa zaustavio ih je pri ukrcavanju objašnjavajući kako  bi dječak mogao stvarati probleme jer su u prvom razredu sjedala preblizu kokpitu pa bi pilot mogao biti uznemiren što bi na kraju moglo dovesti do prisilnog slijetanja. 

Majka se odmah dohvatila mobitela i snimila kako im se obraća službenik. Smatra da je riječ o grubom kršenju ljudskih prava njihova sina i diskriminaciji. 

Je li to zato što ima Downov sindrom, stalno sam zapitkivala, ispričala je dječakova majka Joan za KTLA pojašnjavajući da je ponašanje njezina sina Bedea slično ponašanju, primjerice, četverogodišnjaka.

Majka je mobitelom snimila i dječaka koji je mirno sjedio sa strane dok se zbivala drama, igrajući se sa svojom šiltericom i demonstrirajući kakav bi "strašan problem" stvarao na letu. 

Na koncu je osoblje na aerodromu pozvalo policiju, a obitelj je odletjela kompanijom United Airlines. 

Planiraju tužiti kompaniju kako bi ih naučiti vrijednoj lekciji, a to je da se ljudi međusobno trebaju poštovati i cijeniti dostojanstvo svake osobe. 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

MA
mate45
17:09 05.09.2012.

Mi digli drvlje i kamenje na osoblje zračne luke u Puli što navodno nisu dozvolili rusima da spavaju u zgradi jer po njih neće doći zrakoplov. Šta bi rekli da se ovo desilo kod nas? Prozvali bi nas svim mogućim imenima, a kad se desi u American Airlinesu onda je to normalno.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?