FINANCIJE

HNŽ: isplatit će plaće, ali sve drugo na čekanju

Vlada HNŽ
21.08.2013.
u 09:37

Slabije punjenje proračuna pomaknulo je isplatu plaća iza 20. u mjesecu, kao i drugih dodataka. Prijevoz kompenziran regresom

Ovoga tjedna bit će isplaćene plaće za većinu proračunskih korisnika u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, a moguće je da će jedino nešto kasniti isplata korisnicima u Ministarstvu unutarnjih poslova zbog neažurnosti službi. Kako je za Večernjak potvrdio ministar Samir Hadžihusejnović s izvjesnom odgodom bit će isplaćen i topli obrok, kao i nešto umanjeni iznos troškova prijevoza korisnicima proračuna. Ministar ovo zaostajanje koje je postalo pravilo posljednjih mjeseci objašnjava vrlo lošim punjenjima proračuna. Posljednjih dana pojavile su se špekulacije o tome kako neće doći do isplata toploga obroka pojedinim institucijama koje su korisnici proračuna, što je ministar odbacio kao mogućnost. Objasnio je kako je topli obrok reduciran korisnicima koji su u srpnju na godišnjem odmoru, kao što je primjer škola. Svi ostali korisnici proračuna će ga sukladno zakonskoj obvezi i kolektivnom ugovoru dobiti, ali s izvjesnim zaostatkom, jednako kao i troškove prijevoza. Ministar je objasnio kako je došlo i do izvjesnog reduciranja troškova prijevoza, no razlika će na izvjestan način biti isplaćena putem regresa koji dobivaju korisnici proračuna HNŽ-a. Isplata plaća po njegovim riječima neće uopće doći u pitanje zbog toga jer se Ministarstvo financija potrudilo u rebalansu proračuna napraviti vrlo jasnu razliku između zakonskih obveza koje proistječu prema korisnicima proračuna s jedne strane i grantova koji se dodjeljuju raznim organizacijama, institucijama i pojedincima kao nezakonska obveza. Radi se o smanjenju 6 milijuna maraka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?