ČITLUK

Bogat program Dana berbe grožđa 2023.

05.09.2023.
u 16:20

Šezdeset i osma turističko-kulturno-gospodarstvena manifestacija Dani berbe grožđa – Brotnjo 2023. održat će se od 15. do 17. rujna s vrlo bogatim i raznovrsnim programom.

Prvoga dana, u petak, 15. rujna u Hotelu Brotnjo s početkom u 19,30 sati bit će predstavljanje troknjižja “Brotnju u pohode” autora Josipa Muselimovića, uglednog odvjetnika, književnika i kolumnista, najavili su organizatori.

Subota, 16. rujna, rezervirana je za Boksački turnir "Dani berbe grožđa 2023" u sklopu 4. kola Lige Federacije BiH, a on će se održati u Gradskoj športskoj dvorani s početkom od 14 sati.

Isti dan u Podrumima Andrija na Paoči s početkom u 19 sati bit će upriličena Promocija dokumentarnog filma „Priča o vinu-Hercegovina“ u produkciji Studia Yoker.

Od 20 sati uslijedit će predstavljanje knjige Jure Belje i Tihomira Prusine "Vinogradarstvo i vinarstvo Brotnja", a program će završiti otvaranjem izložbe slika akademske slikarice Magdalene Džinić-Hrkać.

Posljednjega dana manifestacije, u nedjelju 17. rujna s početkom u 13 sati održat će se tradicionalna biciklistička tura "Biciklom kroz vinograde i podrume Brotnja".

Stručna predavanja iz vinogradarstva i vinarstva u organizaciji Agronomskog i Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Federalnog agromediteranskog zavoda održat će se u 15 sati u Hotelu Brotnjo.

Svečani mimohod svih sudionika manifestacije od Srednje škole fra Slavka Barbarića do Broćanskog trga započet će u 18 sati, nakon čega će uslijediti svečanost otvaranja 68. Turističko-kulturno-gospodarstvene manifestacije „Dani berbe grožđa – Brotnjo 2023“. i početak programa kulturno-umjetničkih društava, skupina i pojedinaca.

Vrhunac večeri bit će koncert Mladena Grdovića od 21 sat.

Svi posjetitelji moći će besplatno uživati u kapljici najkvalitetnijih broćanskih vina, saopćili su iz Općine Čitluk.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?