26. put

Danas će se održati tradicionalna Izbičijada

Izbičijada
izbicno.info
16.08.2023.
u 14:23

Program će biti prilagođen Danu žalosti.

Dan nakon blagdana Velike Gospe, tj. 16. kolovoza, Izbičko polje biva mjesto okupljanja brojnih prijatelja tradicionalne manifestacije "Izbičijada", koja se ove godine obilježava po 26. put.

Ove srijede, 16. kolovoza 2023., ponovno će se na Izbičkom polju okupiti župljani Izbična, brojni Izbičani iz domovine i iseljeništva, te brojni prijatelji ovog nadaleko poznatog i čuvenog događaja. 

Ove godine program Izbičijade započeti će u 17 sati sportskim dijelom, turnirom zaselaka Izbična u malom nogometu, koji se prošle godine pokazao uspješnim i zanimljivim. Gledatelji će tako na igralištu ispred osnovne škole još jedanput vidjeti na djelu naše slavne momke MZ Izbično, ovoga puta u suprotstavljenim ekipama, po zaseocima iz kojih dolaze ili potječu.

Nakon odigravanja finalne utakmice program se nastavlja u Izbičkom polju od 20:30 sati, gdje će se okupljenima pozdravnim riječima obratiti gradonačelnik Miro Kraljević – pokrovitelj manifestacije Izbičijada, koji će pobjedniku turnira zaselaka dodijeliti priznanje i pobjednički pokal.

Ove godine, pored članova domaćeg HKUD-a „Brda“ nastupit će članovi kulturno-umjetničkih društava iz Rasna-Dužica, Crnča, Jara, Ljutog Doca, Rakitna, Domanovića...

Program će biti prilagođen Danu žalosti, te su stoga organizatori otkazali glazbeni dio programa koji je bio predviđen nakon nastupa folklornih skupina. Organizatori i na taj način izražavaju suosjećanje s obiteljima ubijenih, te poznajući svu tragediju koja je pogodila Gradačac iskazuju solidarnost u sveopćoj društvenoj borbi protiv svih oblika nasilja.

Izbičijada se tradicionalno održava uvijek na isti datum (16. kolovoza), te zbog mnogih koji tog datuma nazoče, a žive u dijaspori, nije mogla biti prolongirana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?