U susret Božiću

Fantastični trio Rubistein Klezmer Project nastupio u Kiseljaku

17.12.2016.
u 10:00

Jedna od najzanimljivijih klezmer skupina današnjice, fantastični trio Rubistein Klezmer Project, predvođen Ya’akovom Rubinsteinom, violonističkim virtuozom, nastupio je ovih dana u Kiseljaku.

Pljesak i ovacije

U sklopu kulturnog događaja “Ususret Božiću, Kreševo u Kiseljaku”, koncert je izveden pred brojnom publikom u paviljonu Srednje škole I. G. Kovačića čiji su buran pljesak i ovacije još jednom potvrdili izvrsnost izvođača koji su već oduševili publiku diljem Europe i Skandinavije. Organizator događaja bila je kiseljačka podružnica HKD Napredak.

Multietno art

Trio Rubistein Klezmer Project, uz Ya’akova Rubinsteina, čine još i Tomas Yehuda Martinčević Kolomonos (glasovir), hrvatski Židov koji korijene vuče iz Kreševa, i Tuzlak Almir Mešković (harmonika). Za okupljanje trija ključan je bio susret u Norveškoj koji se dogodio 2010. godine. Godinu dana poslije počeli su zajedno muzicirati te glazbom očaravati publiku. Svoju glazbu nazivaju multietno art, jer kombiniraju stilske elemente istočnoeuropskog klezmera i srednjoeuropskih jidiš balada s elementima sefarskih romansi, balkanskog melosa i bosanskog sevdaha. Događaj “Ususret Božiću, Kreševo u Kiseljaku” svojim je nastupom upotpunila klapa Kreševski bedem te pjesnik Anto Stanić. Mogućnost ponovnog nastupa na ovim prostorima ovi glazbenici najavili su početkom iduće godine.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?