FOTO: Počele svete mise zornice, crkva u Grudama prepuna vjernika

Zornica u Grudama
04.12.2023.
u 09:32

Jutros je predivno diljem župa u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Vjernici su se rano probudili, već oko 5 sati ujutro, kako bi u 6 sati bili u svojim crkvama.

Počele su svete mise zornice, kada se vjernici odriču sna i vrijeme provode u molitvi i promišljanju o Kristovom rođenju i životu.

Crkva svete Kate u Grudama bila je prepuna vjernika unatoč hladnoći koja je jutros itekako izražena, a temperature su ispod nule, javlja portal Grude.com i donosi fotografije iz prepune crkve, poznate i kao kamena ljepotica zbog svog jedinstvenog izgleda i stila gradnje.

Krunicu i svetu misu predvodio je fra Stanko Pavlović, a molio je za potrebe svojih župljana i svih koji su sudjelovali u krunici i svetoj misi.



Danas, 4. prosinca je i blagdan Svete Barbare, jedne od adventskih glasnica koja nam naviješta Božić, a ujedno je i jedna od 14 svetaca pomoćnika u nevolji. Zaštitnica je vatrogasaca, rudara i dobre smrti, seljaci ju zazivaju za nevremena da ih zaštiti od groma i vatre.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?