Poznata mostarska umjetnica uskoro izlaže u galeriji Ćorovića kuće u Mostaru

Nesvakidašnja izložba umjetnice Zijade Zekić naziva “Šal s pričom”

zekic
Foto: VL FOTO
25.03.2015.
u 09:44

Riječ je o šalovima koji su skupljani od 1987. godine pa do danas

Poznata mostarska umjetnica Zijada Zekić priprema nesvakidašnju izložbu pod nazivom “Šal s pričom” na kojoj će mostarsku kuluturnu javnost iznenaditi maštovitim prikazom šalova iz svoje osobne kolekcije. Riječ je o šalovima koje je autorica skupljala od 1987. godine pa do danas.

Posebni dodaci

Neki od njih su kupljeni, neke je dobila na dar, ali je za svaki od njih veže određena uspomena i sjećanje koje je autorica nastojala oživiti ovom izložbom. No, Zijadini šalovi neće biti izloženi u izvornom obliku, njihov izgled bit će potpuno izmijenjen ili obogaćen čipkom, bordurama, različitim šarama, cvjetnim ornamentima... Izložbu priprema uz pomoć vrijedne krojačice Ramize Zukanović koja je do sada uspjela realizirati sve autoričine zamisli i stručno oblikovati pamuk, sintetiku ili pak svilu. Izložba “Šal s pričom” bit će otvorena u utorak, 31. ožujka 2015. godine, u Ćorovića kući. U programu će sudjelovati novinarka Misijana Brkić-Milinković, odvjetica Nada Dalipagić, pjesnikinja Alma Fazil-Obad, učenici Muzičke škole I i II stupnja - Marija Mila Milas - flauta (u klasi prof. Sabrine Smake) i Ermin Pehlić - harmonika (u klasi prof. Aleksandra Stojanovića).

Dobra energija

- Uvjerena sam, kada u nešto ugradimo toliko emocija, želja, nadanja, kako to Zijada čini, onda je sve protkano dobrom energijom koja se emanira prema drugima na veliku radost autorice - napisala je o izložbi Alma Fazil-Obad. Zijada Zekić je rođena u Mostaru gdje je završila osnovnu i srednju školu te kasnije Pedagošku akademiju. Radi kao samostalna referentica za kulturu u Službi za kulturu, na Odjelu za društvene djelatnosti grada. Za svoj rad svrstana je među tri najbolja radnika općine Mostar. Vezano za uspjehe i doprinos na svim područjima Zijade Zekić, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić organizirao joj je prijam u Gradskoj upravi i nagradio je prigodnim darom. Izdala je jednu zbirku poeziju “Vrijeme za pamćenje”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?