Ljubuški

Ugodna večer klasične glazbe u prostoru crkve sv. Kate

11.02.2017.
u 08:00

Prekrasan prostor crkve sv. Kate u Ljubuškom bio je mjesto večeri klasične glazbe koju su priredili mladi nadareni glazbenici. Bio je to koncert pod nazivom “Večer uz klasičnu glazbu – posvećeno mome gradu”, koji su izveli polaznici Osnovne glazbene škole Ljubuški, mladi Ljubušaci koji pohađaju srednje glazbene škole u Mostaru i Širokom Brijegu i dvoje učitelja glazbe, a upriličen je u povodu obilježavanja Dana općine Ljubuški.

Raskoš glazbenog dara

Mladi glazbeni virtuozi pokazali su svu raskoš svog glazbenog dara, ali i plodove vježbanja i rada za koje su potrebni ljubav i odricanje.

Predstavili su se sviranjem na klaviru, violini, gitari, flauti i harmonici. Nastupili su učenici OGŠ Ljubuški: Sofija Šaravanja (violina), Matea Tomić (klavir), Maksim Udovičić (gitara), Mihaela Grbavac (flauta), Ela Vučić (klavir), Marta Šaravanja (klavir) i Katarina Mikulić i Mihaela Matić (klavirski duo). Svoj nastup imali su učenici SGŠ Ivana pl. Zajca Mostar: Dominik Šiljeg (klavir), Klara Vukojević (klavir), zatim Lucija Markić (violina) te na harmonici Arnes Mehić, učitelj harmonike, i na flauti Maja Ćorić, učiteljica flaute. Na kraju koncerta izvanredan nastup imao je Veliki zbor crkve sv. Kate pod ravnanjem voditeljice Ivane Zrimšek Šaravanje.

Tradicionalan koncert

Ivana Zrimšek Šaravanja ravnateljica je OGŠ Ljubuški i pod njezinim vodstvom učenici i učitelji te škole pripremili su koncert. - Ovo je koncert koji se već tradicionalno održava u sklopu proslave Dana općine Ljubuški. Mi smo u programu dobili jednu večer i time smo počašćeni. Izvođači su učenici iz naše škole, ali i naši bivši učenici koji su nastavili školovanje u srednjoj glazbenoj školi ili glazbenoj akademiji, a ove godine dodali smo i učitelje. Koncert je završio crkveni zbor sv. Kate, tako da smo napravili selekciju. Mislim da je bilo raznovrsno s ciljem da bude zanimljivo publici, kaže Ivana Zrimšek Šaravanja. Da su posjetitelji uživali i da im nije bilo dosadno, svjedoči to da su burnim pljeskom pozdravljali izvođače i tako ih nagradili i zahvalili im na prekrasnoj glazbenoj večeri. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?