VLAST NA ČEKANJU

Ljubić: OHR je zažmirio na Lagumdžijine poteze

ljubic
VL FOTO
27.03.2011.
u 11:00

Predsjednik HDZ-a 1990. Božo Ljubić ostavlja mogućnost za razgovore sa SDP i SDA tek nakon što priznaju odluku SIP-a o formiranoj vlasti u FBiH

Sve dok su SDA i SDP u projektu neustavne i nelegalne vlasti u Federaciji BiH, nema smisla s njima razgovarati o formiranju vlasti na razini Bosne i Hercegovine, kazao je predsjednik HDZ-a 1990. Božo Ljubić.

Zakonski okviri

Ipak, on ostavlja otvorenu mogućnost pregovora ako ove stranke počnu uvažavati odluku SIP-a. “Međutim, ako se oni povuku iz tog projekta i priznaju odluke Središnjeg izbornog povjerenstva BiH te budu spremni vratiti stvari u normalne zakonske okvire, onda će nam postati partneri za razgovore, jer nose većinski bošnjački legitimitet”, naglasio je Ljubić u izjavi za medije. Najavio je da će, nakon sastanka sa strankama iz Republike Srpske, SNSD-om i SDS-om u Mostaru, sljedećeg tjedna biti održani sastanci sa strankama koje nose bošnjački izborni legitimitet, te dodao da je formiranje vlasti na razini BiH ugroženo neustavnim i nezakonitim radnjama u Parlamentu FBiH koje su učinjene pod vodstvom SDP-a i SDA. Stanje koje je u Federaciji BiH nastalo ponašanjem SDP-a i SDA, prema Ljubićevim riječima, produbljuje krizu u BiH.

Dva koncepta

“Proces koji se događao u proteklih mjesec dana možemo nazvati sukobom dva koncepta BiH, države tri konstitutivna naroda koju zastupamo mi, i koncepta dominacije većine nad manjinom koju zastupaju SDP i SDA”, poručio je Ljubić nakon sastanka održanog u Mostaru. Kada je u pitanju (ne)reakcija međunarodne zajednice, Ljubić je kazao kako on ne zna je li predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija dobio zeleno svjetlo da radi to što radi, ali da je siguran da su mu zažmirili kad je prošao kroz crveno. “Odnos OHR-a prema situaciji u BiH ne možemo gledati samo preko njihovih predstavnika na terenu, moram reći da iz osobnih razgovora znam da značajan dio međunarodne zajednice dijeli zabrinutost zajedno s nama. S druge strane, postoje određeni centri moći koji smatraju da je lakše riješiti problem pružajući ruke jačem i to i čine”, kazao je Ljubić. Pozitivnim je ocijenio i činjenicu da po prvi put u 20 godina RH ima jedinstven stav prema Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Ključne riječi

Komentara 17

PA
park
11:36 27.03.2011.

Pa ovaj čovjek stvarno nema osjećaj za stvarnost , on bi razgovaro ali ako drugi pristanu na njegove uslove , čovječe nema više toga sad je kom obojci a kom opanci ....... Prvo je srušio aprilski paket , pa je nakon izbora izigro HSP koalirajući sa Čovićem , sad bi da uslovljava , u RH ti prijeti Remetinac !? Gvordijev čvor se reže mačem , neće svima biti po volji ali to se mora dogoditi . Sve je ovdje relativno , osim jedne konstante Bosne i Hercegovine !

TU
turbo
12:51 27.03.2011.

Ha ha ha pa opet vas dvojica.Moram priznati da me vas dvojica svaki puta dobro nasmijete jer ako netko nema osjecaja za stvarnost do te mjere da onaj tko procita vase komentare moze samo da pukne od smjeha,onda ste zasigurno to vas dvojica.Ali evo vam jedan savjet:nemojte bas svima pokazivati koliko vam sve ovo pada tesko jer ljudima jedino ostaje da se s vama sprdaju cisto iz zezancije a time ce te jos vise otezati i tako vec neizmjerno smjesnu a za vas ocigledno neizmjerno tesku situaciju zato samo opusteno djeco,opustenooo...

TU
Tuce
11:27 27.03.2011.

Placi Ljubicu suze nece pomoc tvoja partija je ugasena a i ti sa njom sad je Covic taj koji diriguje a ti prvo sa pravasima pa sad sa Covicem previse si ljigav a Dodik ce ti kad ostvari svoje dati jednu po turu kao i do sada stotinu puta.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?