ŠIROKI BRIJEG

Mediteran film festival - festival koji i proizvodi filmove

mmf
31.08.2013.
u 10:36

Široki Brijeg Mediteran film festival završava večeras dodjelom nagrada i bh. premijerom filma ‘Kauboji’ Tomislava Mršića

MFF je važan festival za ovu regiju, ekipa koja organizira ovaj festival radi jako značajne stvari jer proizvodi filmove. Evo, film ovdašnjeg autora (“Pacijent“ Zdenka Jurilja) bio je u službenoj konkurenciji SFF-a.

Pretjesna kinodvorana

- Jako mi je drago da sam večeras ovdje i vjerujem da ćemo se viđati i sljedećih godina, kazao je Bobo Jelčić uoči hercegovačke premijere svoga filma “Obrana i zaštita“, što je upriličena u širokobriješkom kinu Borak u okviru popratnog programa 14. izdanja MFF-a. Uoči same projekcije osim redatelja “Obrane i zaštite“ publici su se predstavili Tomislav Topić i Tomislav Bubalo, koproducenti filma (širokobriješka produkcija Kadar), asistent redatelja Radivoje Andrić, glumci Ivo Krešić, Saša Oručević i Mirsad Elezi te članovi filmske ekipe Maja Husković, Pajo Šušak, Stanislav Puljić i Ivica Čavar.

Kinodvorana opet je bila pretijesna, mnogi su i stajali. Pola sata prije projekcije sreli smo glumicu Marijanu Mikulić. - Znam da će biti puno ljudi na hercegovačkoj premijeri Jelčićevog filma pa sam požurila zauzeti mjesto u kinu, rekla nam je Marijana.

Bobo Jelčić kazao nam je kako je u vrijeme sudjelovanja filma u Puli i Motovunu bio u nekom drugom filmu, zauzet svojim kazališnim poslom. “Film se sam izborio za sebe, a redatelju godi to da na različitim festivalima različiti žiriji dadnu jednake ocjene, što znači da smo napravili dobar posao. Nakon MFF-a mojim filmom 13. rujna bit će otvoreni Dani filma u Mostaru, što me jako veseli “, kaže Jelčić. Jelčić je u filmu “Obrana i zaštita“ na sebi svojstven način na filmsko platno prenio dušu Mostara, svoje osebujno kazališno umijeće na najljepši način utkao je u filmski zapis.

Krupni planovi i detalji

Redatelj Jelčić majstor je za krupne planove i detalje. Pisac koji želi dobiti Nobelovu nagradu ne smije ići iz svoga sela, a filmski redatelj iz svoga grada ako kani osvajati nagrade na festivalima. Nakon što smo pogledali film, bilo nam je jasno zašto je Bogdan Diklić kazao da je i nakon 40 godina glumačkog staža od Jelčića puno naučio, a jasno nam je zašto je Bobo za glavnu žensku ulogu odabrao upravo Nadu Đurevsku. Dopala nam se uloga Ivane Roščić, a hercegovačku dušu filmu udahnjuju Vinko Kraljević, Slaven Knezović... MFF 2013. završava večeras dodjelom nagrada i bh. premijerom filma „Kauboji“ Tomislava Mršića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?