Mostar

‘Pred nama su izazovi, sve su oči uprte u vas’

Fakultet
26.04.2013.
u 10:28

Studenti su imali priliku saznati bitne informacije o čak 10 fakulteta i raznim smjerovima, akademiji, 9 instituta...

- Nema rektora na svijetu koga ne impresionira ovako prepuno predvorje mladih ljudi, s ponosom i osmijehom je nakon uvodnog pozdrava na tradicionalnoj smotri mostarskog Sveučilišta kazao rektor prof. dr. sc. Vlado Majstorović. Ovom prilikom je u sklopu Dana Sveučilišta u Mostaru u predvorju Građevinskog fakulteta mnogobrojnim maturanticama i maturantima predstavljeno Sveučilište, u čijem sastavu djeluje 10 fakulteta, jedna akademija, 9 instituta, Studentski centar i Studentski zbor.

Velika obitelj

Smotra predstavljanja fakulteta traje više desetaka godina i nakon što je napravljen krug preko cijele BiH, Livno, Posušje, Vitez, Žepče i Orašje, za posljednje mjesto je ostavljen Mostar - srce i središte Sveučilišta. Rektor je u govoru spomenuo veliki broj studenata na Sveučilištu, svake godine se ovoj velikoj obitelji pridruži oko 2 do 3 tisuće studenata, a trenutači broj iznosi oko 16.000 studenata na fakultetima. “U vama je i naša snaga i naša nada i budućnost. U vama su budući profesori, liječnici, političari, gospodarstvenici. Sve su oči uprte u vas. Pred nama su izazovi, izazovi pred bh. društvom, a u ovoj akademskoj zajednici na poseban način. Zajedno s nama, s vašim roditeljima, nastavnicima, profesorima i drugim strukturama društva, nadležnim ministarstvima možemo i hoćemo odgovoriti izazovima pred kojima se nalazi bh. društvo a na poseban način i visoko obrazovanje”, kazao je rektor Vlado Majstorović. Izrazio je i uvjerenje da će studenti između mnogih ponuđenih uspješno odabrati svoj studij, uspješno ga završiti i pronaći se u svom pozivu. Da će sretno i časno živjeti, graditi sretniju i bolju budućnost nego što je naša sadašnjost.

Izvrsna prilika

Na iznimnu posjećenost su svoje zadovoljstvo izrazili predstavnici fakulteta, kao i studenti koji su kazali da je ovo odlična prilika da se svi zainteresirani upoznaju s ponudom cijelog Sveučilišta, o postojećim fakultetima i smjerovima, uvjetima studija, što zapravo postaju završetkom studija, kao i druge korisne informacije i raznim dodatnim aktivnostima koje im se pružaju tijekom studiranja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?