ZLOČINI DUDAKOVIĆA

Pretraga vojarne u Bihaću će trajati još dva dana

Dudaković
VL FOTO
09.11.2011.
u 09:27

Glasnogovornica Sipe Željka Kujundžija rekla je da će o rezultatima akcije, koju provode pripadnici Sipe i istražitelji Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, javnost biti upoznata po njenom okončanju.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ jučer su cijeli dan vršili pretres i izuzimanje ratne dokumentacije koja se nalazi u prostorijama bivše vojarne Orljani u Bihaću. “Akcija, koja se provodi na temelju naloga Tužiteljstva i naredbe Suda BiH, trajat će još dan-dva, a sva izuzeta dokumentacija bit će prenesena u Tužiteljstvo BiH”, rekao je Srni glasnogovornik ove institucije Boris Grubešić.

Istraga traje

Glasnogovornica Sipe Željka Kujundžija rekla je da će o rezultatima akcije, koju provode pripadnici Sipe i istražitelji Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, javnost biti upoznata po njenom okončanju.

Bivšu vojarnu Orljani u Bihaću trenutno koristi MUP Unsko-sanske županije, a dokumentacija koja se izuzima odnosi se na arhiv i dokumente o ratnim zbivanjima na području Bihaća i Unsko-sanske županije. Riječ je o ratnoj dokumentaciji policijskih struktura u županiji. Dokumentacija koja se izuzima pronađena je ranije, nakon čega je zapečaćena i osigurana, a u iduća dva dana bit će realiziran pretres i izuzimanje dokumentacije koja je potrebna Tužiteljstvu u okviru predmeta ratnih zločina počinjenih na području Unsko-sanske županije, a o kojima istragu vodi Posebni odjel za ratne zločine. Pretres vojarne Orljani provodi se u okviru istrage za ratne zločine protiv Atifa Dudakovića, nekadašnjeg zapovjednika Petog korpusa Armije BiH. U objektu se nalazi ratna arhiva Petog korpusa koja je pronađena i zapečaćena ranije.

Dokazi o zločinima

Dokazi o ratnim zločinima Petog korpusa Armije BiH pronađeni su i tijekom nedavne ekshumacije osam tijela srpskih vojnika u krugu vojarne “Adil Bešić” u Bihaću. Ubijenima su ruke bile vezane bodljikavom žicom. Atif Dudaković još je na slobodi, iako su 2006. godine tadašnji predsjednik i premijer RS-a, Dragan Čavić i Milorad Dodik, zbog otezanja sudova podnijeli kaznenu prijavu protiv njega za ratne zločine počinjene nad Srbima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?