Nogomet


Reprezentacija BiH je jedino što me zanima

Nogomet
22.07.2013.
u 10:22

Prijatelj Ćalasan rekao mi je da sam spomenut u razgovorima. Vjerujte mi da o tome ne razmišljam. Moj jedini cilj je s BiH otići na Svjetsko prvenstvo, kazao je Sušić

U nedostatku provjerenih i točnih informacija, zapravo ekskluziva, jučer je BiH potresla jedna bombastična vijest. Safet Sušić, naime, slovi za jednog od kandidata za preuzimanje velike Barcelone, koja je ostala bez trenera, nakon što se zbog bolesti povukao Tito Vilanova.

Pa makar to bila i Barca


Za one manje upućene, ova vijest zvuči zapravo senzacionalnom, ali oni koji se duže vremena nalaze u kontaktu sa Safetom Sušićem, samo su se nasmijali. Ne zbog činjenice kako je nemoguće da Sušić bude kandidat za trenera, već zbog Sušića, za kojeg znamo da ga u ovom trenutku ne zanima vođenje nijednog kluba, pa makar se on zvao i Barcelona. Izvor koji je donio “ekskluzivu” o navodnom Sušićevom odlasku u Barcelonu, zapravo ne zna stvarno stanje, a ono glasi kako je Sušić već ranije odbijao slične ponude, a na kraju krajeva, da interes uistinu postoji, valjda bi Sušić bio upoznat s njim, a iz izjave koju nam je dao, jasno je stavio do znanja da ne zna ništa o tome. U ovom slučaju ni ona stara narodna “gdje ima dima, biće i vatre”, ne pije vode, jer Sušić je decidan u jednom: - Zanima me samo reprezentacija BiH, kazao nam je Sušić.

Inače, priča glasi kako se sportski direktor Barcelone Andoni Zubizarreta obratio crnogorskom menadžeru Milanu Ćalasanu i zatražio kontakt sa Safetom Sušićem!

- Zubizaretta je Sušićem bio očaran kao igračem, a prati ga i kao trenera. Doživljava ga kao učenika Ivice Osima, kojega Zubizarreta iznimno cijeni i rekao je Ćalasanu da će na njegovoj listi budućeg trenera Barcelone, koju će predložiti predsjedniku Rosselu, na vrhu liste biti ime Safeta Sušića, istaknuo je Ćalasan, za kojeg je Sušić ustvrdio kako mu je tek prijatelj, te da je on njegovo ime, možda, ali samo možda, spomenuo u neformalnom razgovoru. Uostalom, ako ćemo ići nekom logikom, sumnjamo kako bi se Barcelona uopće odlučila za jednog trenera koji u svojoj karijeri nije imao priliku voditi neke od vrhunskih klubova u Europi. Sušić ima trenerskog iskustva u Turskoj, ali tek po preuzimanju nogometne reprezentacije BiH pokazao se kao trener. S druge strane, Barcelona traži iskusnog trenera koji će moći uklopiti Neymara i Messija zajedno, a ako se već ne radi o treneru s velikim iskustvom u Ligama petice, onda će izbor sigurno pasti na jednog od bivših igrača, koji imaju uspješne trenerske karijere. Michael Laudrup, Ronald Koeman, Hristo Stoičkov, Luis Enrique..., svi oni su u realnoj prednosti nad Sušićem, koji je u Španjolskoj relativno nepoznat, s obzirom na to da je karijeru gradio u Francuskoj.

- Znam zbog čega me zovete. Moj prijatelj Ćalasan rekao mi je da sam spomenut u nekim razgovorima. Međutim mene nitko nije kontaktirao i mislim da to sada nije ni realno. Vjerujte mi da ja o tome ni ne razmišljam. Moj jedini cilj je sa reprezentacijom otići na Svjetsko prvenstvo, a tek nakon toga može se razmatrati neka druga eventualna ponuda, odnosno moja trenerska budućnost, rekao je Sušić, kojem sigurno laska činjenica da se njegovo ime spominje čak i u neformalnim razgovorima.

Izgledi na 1 posto

Međutim, realnost je drugačija. Izgledi da Pape preuzme Barcu iznose tek jedan posto. Najprije zbog činjenice da Barcelona traži nekog bliskog klubu, a onda i zbog toga što je Sušić više puta naglasio kako ne želi voditi nijedan klub dok sjedi na klupi nogometne selekcije BiH. Kada se plasiramo u Brazil, što je itekako realnije, od Sušićevog odlaska na Nou Camp, onda se izbornik BiH može posvetiti vođenju nekog kluba, ili kao heroj nacije, ostati i dalje za kormilom naših zmajeva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije