SUĐENJE

Tvrdi da nije kriv, a zatim traži nagodbu o kazni!?

crnogorac
VL FOTO
05.10.2010.
u 08:00

Osam mjeseci nakon pljačke banke počelo suđenja protiv Mitra Kneževića i Rajka Rosića

Mitar Knežević (28) iz Podgorice, zvani Crnogorac, optuženi za ovozimsku pljačku SanPoulo banke u Mostaru, jučer je opet s lancima na rukama i nogama priveden iz KPZ-a Trebinje u Mostar. Ovoga puta zbog početka suđenja, dok je njegov suoptuženik Rajko Rosić (44) iz Livna, nastanjen u Banjoj Luci, s novim imidžom duge brade i naočalama doveden iz KPZ Mostar.

Nakon što je županijska tužiteljica Valerija Tomić pročitala optužnicu, odvjetnici Zvonimir Jelić i Nedžad Mehović u svojoj uvodnoj riječi su zatražili da se iz spisa izbaci, kako su rekli, nezakonito i usmeno pribavljena naredba o pretresu Rosićeva stana i kombija, koji je dan prije pljačke bio unajmio u banjolučkom rent-a-caru, a što bi značilo da su zbog toga nevažeći ni prikupljeni dokazi- odjeća i dlaka počinitelja, kao i DNK vještačenje. Kneževićev branitelj Mehović tražio je i odgodu zbog ne primanja optužnice, što je, nakon kratke stanke, sudac Slavko Pavlović odbacio.

S druge strane, tužiteljica Tomić, kao i svjedoci optužbe, jučer su naveli da je naredba o pretresu valjana, što će tijekom procesa i dokumentirati. Podsjetimo, bivši policajac Rosić je uhićen svega 15 minuta nakon pljačke u banke u središtu grada, gdje je otuđeno točno 12.012 maraka. Zatečen je za upravljačem kombija, dok je Knežević uhićen četiri dana kasnije zajedno s još dvojicom na graničnom prijelazu nakon pljačke 25.000 eura iz Prve banke u Podgorici, što je već priznao i nagodbom dobio 5,4 godine zatvora. Iako je jučer na početku negirao optužnicu, već na kraju suđenja Knežević je tražio- nagodbu!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije