Prva žrtva

U strci oko obrane Črnkovca pregažen je 66-godišnjak

poginuli
Antonio Bronić/PIXSELL
21.09.2010.
u 00:10

Iako je očevid još uvijek u tijeku, prema prvim neslužbenim podacima doznajemo da je riječ o nesretnom slučaju.

Cjelodnevna i cjelovečernja strka zbog poplave Save koja guta sve pred sobom u 21 sat odnijela je i svoju prvu žrtvu. Riječ je o šezdesetšestogodišnjem muškarcu iz sela Črnkovca. On je kao i svi mještani toga sela pomagao u obrani kada je na njega naletio kombi kojim je upravljao četrdesetpetogodišnji muškarac koji je također pomagao u obrani sela.

Iako je očevid još uvijek u tijeku, prema prvim neslužbenim podacima doznajemo da je riječ o nesretnom slučaju. Naime, vozač kamiona vozeći unatrag nije vidio muškarca koji se nalazio iza njega. Prema posljednjim informacijama iz kriznog stožera u Čiču, voda se oko u 23 sata opasno približila Ribnici. Na terenu s dogradonačelnicima je i ministar financija Ivan Šuker, a sve su glasniji komentari kako su sve službe obrane zakazale.

– Tri su nas dana uvjeravali da se ovo neće dogoditi, a mi smo i danas kad se Sava izlila morali moliti vreće i šljunak. Uostalom, zašto rasteretni kanal Sava – Odra nisu ranije otvorili  – komentiraju mještani potopljenih sela.

Velikogoričani, koji su u samome središtu grada, gotovo i nisu svjesni opasnosti koja im visi nad glavom – pod vodom je više od četvrtine Velike Gorice.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?