trebamo li se bojati

Čekaju li nas u novoj godini i nova poskupljenja

09.12.2018.
u 20:45

Bliži se kraj kalendarske godine - s njime ne i kraj poskupljenjima. Već je poznato da će od prvog siječnja skuplje biti cigarete, pregovara se o cijenama struje za poslovne subjekte, a upravo bi rezultati tih dogovara mogli prouzročiti poskupljenje drugih proizvoda, donosi N1. 

Slijedi li val poskupljenja? Elektroprivreda BiH najavila je poskupljenje struje za poslovne subjekte u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iz udruženja poslodavaca FBiH upozoravaju da skuplja struja za gospodarstvenike znači skuplji proizvodi za građane.

"Jedan račun veći za struju - imat ćete sve ostale račune veće. Kada dođete na kasu trgovina, kada kupujete bilo koje proizvode - imat ćete veće račune obzirom da će domaća industrija imati veće troškove proizvodnje, onda time mora plasirati robu po većoj cijeni", pojasnio je Branimir Mujdža, generalni direktor tvornice cementa Kakanj.

Pregovori s predstavnicima Elektroprivede BiH i Vlade FBiH da se zaustavi najavljeno poskupljenje se vode. Ukoliko dogovor ne bude realiziran, te struja bude skuplja - bit će potrebno više novca za egzistenciju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?